Advert
Advert

Şanlıurfa’da binlerce vatandaş Sarıkamış şehitleri için yürüdü

Şanlıurfa’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü organizesinde ‘3 bin Urfalı şühedanın izinde’ adı altında binlerce vatandaş Sarıkamış şehitleri için yürüdü..

Şanlıurfa’da binlerce vatandaş Sarıkamış şehitleri için yürüdü
Bu içerik 743 kez okundu.
Advert

Rabia Meydanı’ndan başlayan yürüyüşe Vali Abdullah Erin, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İl Müftüsü İhsan Açık, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, Şehit Aileleri Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, STK temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
“Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Polisime kalkan eller kırılsın” ve "Vatan sana canım feda" sloganlarının atıldığı yürüyüşte Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından katılımcılara Sarıkamış atkısı, beresi, eldiveni ve Türk bayrağı dağıtıldı. İl Müftüsü İhsan Açık, yürüyüş boyunca gençlerin sloganlarına öncülük etti.
Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, Sarıkamış Şehitleri için yaptığı konuşmada, şehitlerimizi unutmadıklarını ve unutmayacaklarını vurguladı. Keşküş, “Sarıkamış Harekatı, 90 bin askerimizin düşmana, yokluğa ve dondurucu soğuğa karşı vatan uğruna gözlerini kırpmadan, şehadete erdikleri şanlı tarihimizin hüzünlü yapraklarından biri olarak hafızalarımızda yer almış bulunmaktadır. Bu destan milli mücadelemiz uğruna canlarını seve seve feda eden, binlerce vatan evladının bir an bile düşünmeden dondurucu soğuk ve tipi altında şehadet şerbetini içtiği, fedakarlık ve kahramanlık örneği olduğu kadar birlik, beraberlik ve kardeşlik tesiri olan Mehmetçiğin acı destanıdır” şeklinde konuştu.
Bediüzzaman Mezarlığındaki şehitliğe kadar yapılan kortej yürüyüşü, okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü İhsan Açık’ın ise yaptığı duanın ardından son bulurken, ellerini semaya açan çocuklar ve gençler şehitler için dua etti.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti