Advert
Advert

ÇALIŞAN KALPTE BYPASS İLE KALBİNİZ DAHA GÜVENDE

ÇALIŞAN KALPTE BYPASS İLE KALBİNİZ DAHA GÜVENDE
Bu içerik 2966 kez okundu.
Advert

OSM Ortadoğu Hastanesi Kalp Damar Cerrahı Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, Koroner damarlardaki tıkanıklıkların en etkili tedavisi olan Bypass ameliyatı hakkında açıklamalarda bulundu.

Koroner damarlarda oluşan darlık ve tıkanıklıkların kalp krizine yol açabileceğini söyleyen Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, bu gibi durumlarda son aşamada başvurulacak en etkili yöntemin bypass ameliyatı olduğunu belirtti.

OSM Ortadoğu Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahı Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, dünya genelinde uygulanan Bypass ameliyatının kalp hastalıklarının tedavisinde önemli bir yöntem olduğunu belirterek; Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi bizim ülkemizde de en önemli ölüm sebebi kalp ve damar hastalıklarıdır. Ülkemizde şu anda 5 ile 10 milyon arasında kalp hastası olduğunu biliyoruz. Kalp damarlarında oluşan tıkanıklığın başlıca sebepleri; genetik, sigara, şeker hastalığı, obezite, stres ve yüksek kolesteroldür. Tedavide de 3 farklı yöntem kullanıyoruz. Tedavi aşamasında damar tıkanıklığının yeri, yaygınlığı ve dereceleri dikkate alınarak ilaç tedavisi, balon-stentleme veya bypass ameliyatını tedavi yöntemi olarak kullanıyoruz" dedi.

Hastaların bir kısmının Bypass ameliyatından korktuğunu dile getiren Dr. Yılmazkaya: “Kalp damarlarında darlık olan bir insanın temel şikâyetleri arasında, göğüs, kol, çene ve sırt ağrıları olabiliyor. Bu tür şikâyetlere sahip olan kişilerin mutlaka doktor kontrolüne gitmelerini tavsiye ederim. Damarı tıkalı bir insanın kalp krizi geçirme riski normal bir insana göre çok daha fazladır. Bu nedenle önceden önlem alınmalı ve hastalar bypass ameliyatından korkmamalıdır” şeklinde konuştu.

Ayrıca kalbi durdurmadan, çalışan kalbe yapılan Bypass hakkında da bilgiler veren Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya: “Çalışan kalpte koroner bypass ameliyatı, kalbi durdurmadan, kalp akciğer pompasına bağlanmadan atan kalpte gerçekleştirilen bir kalp cerrahisi yöntemidir. Ameliyat sırasında özel stabilize edici cihazlar kullanarak, sadece üzerinde çalışılacak kalp bölgesinin hareketleri azaltılır. Bu sırada kalp, hem vücuda hem de kendisine kan pompalamaya, yaşam için gerekli tansiyonu oluşturmaya devam eder. Özellikle akciğer ve böbrek gibi organlarında sorunları olan bir hastaya kalbi durdurarak açık kalp ameliyatı yapmak bu organların durumunu daha kötüye götürebilir. Dolayısıyla özellikle bu tür hastalarda kalbi durdurmadan Bypass ameliyatını gerçekleştiriyoruz” dedi.

Opr. Dr. Yılmazkaya, sadece Şanlıurfa’dan değil bölge illerden birçok kişinin hastaneyi tercih ettiğini söyleyerek; “hastanemiz, tıbbi cihaz, araç ve gereçler konusunda oldukça gelişmiş bir hastanedir. Bu kapsamda bölge halkına ve çevre illere hizmet etmektedir. Özellikle Gaziantep ve Adıyaman’dan gelen hasta sayımız oldukça fazladır. Her ay yaklaşık 10-15 hasta Gaziantep ve Adıyaman’dan hastanemiz Kalp ve Damar Cerrahi kliniğine başvurmaktadır. Buda Şanlıurfa için büyük bir başarı ve gurur kaynağıdır. Bu durum hastalarımızın bizden memnun kaldıklarının ve şifa bulduklarının göstergesidir. Gerek doktorlarımız gerekse hastane çalışanlarımız hizmet noktasında ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar” şeklinde konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
ŞANLIURFALI DART SPORCULARININ HEDEFİ AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU
ŞANLIURFALI DART SPORCULARININ HEDEFİ AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU
Şanlıurfa’da UMKE ATAK Etkin Rol Alacak.
Şanlıurfa’da UMKE ATAK Etkin Rol Alacak.