Advert
Advert

TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ TOHUM DAĞITTI

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen projeler gereği % 75 hibe destekli sertifikalı mercimek ve yem tohumları dağıtıldı.

TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ TOHUM DAĞITTI
Bu içerik 858 kez okundu.
Advert

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Tarımsal Üretimin arttırılması projesi kapsamında Şanlıurfa'da yürütülmekte olan  “Baklagil Üretiminde Sertifikalı Tohum Kullanımının Yaygınlaştırılması” ve “Çayır Mera Islahı ve Amenajman Projesi” kapsamında Üreticilere % 75 Hibe tohum dağıtımı gerçekleştirildi

Çayır Mera Islahı ve Amenajman Projesi kapsamında ilimizde yem bitkileri ekiminin yaygınlaştırılması, çiftçilerin kaba yem ihtiyacının karşılanabilmesi ve hayvancılık girdi maliyetlerinin azaltılması maksadıyla  % 75 hibeli fiğ ve arpa, Baklagil Üretiminde Sertifikalı Tohum Kullanımının Yaygınlaştırılması kapsamında % 75 hibe destekli sertifikalı mercimek tohumları dağıtıldı.

Projelerden sertifikalı mercimek tohumu dağıtımından Haliliye ilçesinde 10-200 dekar arasında kuru şartlarda üretim yapan üreticilerden 216’sına 200 ton sertifikalı mercimek tohumu dağıtıldı. Yem Bitkileri tohumu dağıtımından ise 29 üreticimize 50.700 Kg. Fiğ Tohumu, 25.350 Kg. Arpa tohumu olmak üzere toplam 76.050 kg tohum dağıtıldı.

Tohum dağıtım programına Vali Yardımcısı Metin ESEN, İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Murat ÇAKMAKLI ile çiftçiler katıldı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TENEKECİ MAHMUT MEZARI BAŞINDA ANILDI
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ
TÜRKİYE EN KİLOLU AVRUPA ÜLKESİ