Advert
Advert

BOZOVA'DA 6 DÖNÜMLÜK SERA ÜRETİME KATKI SUNACAK

Bozova belediyesi, 6 dönümlük arazi üzerine sera projesini hayata geçirerek istihdama da katkı sunmuş olacak.

BOZOVA'DA 6 DÖNÜMLÜK SERA ÜRETİME KATKI SUNACAK
Bu içerik 669 kez okundu.
Advert

Bozova Belediyesi tarafından merkez Kırmızı Pınar Mahallesi’nde 6 dönüm üzerine toplamda 20 adet sera kurulması için bir süre önce çalışmalara başlanılmıştı. GAP Kalkınma İdaresinden alınan destek ile başlanılan çalışmalarda sona yaklaşıldı. İlçe genelinde mevsimlik tarım ürünlerinin yanı sıra ilçede gösterilen tarım faaliyetleri kapsamında çiftçiler için büyük önem sarf eden fidancılıkta faaliyetlerinin yapılacağı öğrenildi. İstihdama katkı da sağlayacak olan sera projesinde, yetiştirilecek fazla ürünlerden ihtiyaç sahipleri ailelere dağıtılacak.

 

AKSOY: SERALARIMIZ, TARIMSAL ÜRETİME YEPYENİ BİR BOYUT KAZANDIRACAK

Bozova Belediye Başkanımız Suphi Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada ilçeye kazandıracakları 6 dönüm üzerine kurduğumuz sera projesi ile tarımsal üretime yepyeni bir boyut kazandıracaklarını belirterek,  “Seralarımızda mevsimlik tarım ürünleri yetiştirilecek. Bu proje ile ilçemizde yeni iş olanakları ve istihdam fırsatları oluşturmuş olacağız ve çiftçilerimize destek çıkacağız. Şimdiden seralarımızın Bozova ilçemize, hemşerilerimize ve çiftçilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 

BAŞKAN YARDIMCISI İLHAN ZİRO HERŞEY BOZOVA VE HALKIMIZ İÇİN

Belediye Başkan yardımcımız İlhan Ziro sera alanında yaptığı incelemelerde seraları yapan teknik ekiptende bilgi aldı. Başkan yardımcımız İlhan Ziro, ‘belediye olarak her alanda ilçemize ve halkımıza kazandıracağımız tüm projelerde belediye başkanımızın da desteğini alarak bir bir kazandırmaya devam ediyoruz. İlçe merkezi kırmızı pınarda tamamlama aşamasına gelen 6 dönümlük alanda seralarımızda hem mevsimlik ürün yetiştireceğiz hem de istihdama yönelik olarak katkı sağlayacağız. Seralarımız ilçemize hayırlı olsun’

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.