Advert
Advert

Bakan Bozdağ Talimat Verdi: Eyyübiye’de Dört Duvarlar Yıkılıyor

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, ilçeye kazandırılacak devasa bir sosyal tesisin müjdesini verdi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın onayıyla Eyyübiye Belediyesi’ne tahsis işlemleri başlatılan Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi yıkılarak, ilçeye yaklaşık 100 dekarlık bir rekreasyon alanı kazandırılacak.

Bakan Bozdağ Talimat Verdi: Eyyübiye’de Dört Duvarlar Yıkılıyor
Bu içerik 237 kez okundu.
Advert

Şanlıurfa’da heyecan yaratacak gelişmeyi, tahliye işlemleri devam eden ve yıkılması için gün sayılan cezaevi önünde bölge mahalle muhtarları ile birlikte duyuran Başkan Mehmet Kuş, cezaevi sahasının Eyyübiye Belediyesine tahsisini talep ettiklerini ve Bakan Bekir Bozdağ’ın anında talimat vererek tahsis işlemlerini başlattığını söyledi.

Eyyübiye Belediye Meclis Üyesi Necmettin Sağlam, Muradiye Mahalle Muhtarı Dello Alak, Onikiler Mahalle Muhtarı Ali Doğan ve Eyüpnebi Mahalle Muhtarı Mahmut Karakuşlu ile birlikte cezaevini ziyaret eden Başkan Mehmet Kuş, buraya yapılacak sosyal tesisler için planlamalar yapmaya başladıklarını, projeye son şeklini bölgede yaşayan insanların taleplerini de dikkate alarak şekillendireceklerini söyledi.

 

Eyyübiye’nin En Büyük Sorunlarından Biri Daha Çözülüyor

Eyyübiye’nin en büyük sorunlarından birini bugün çözmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Başkan Kuş, Onikiler, Muradiye ve Eyüpnebi Mahallesi sakinlerinin talebi olan yeşil alanı böylece fazlasıyla karşılamış olacaklarını ifade etti.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Bakan Bozdağ’a Teşekkür

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Eyyübiyeliler adına şükranlarını ileten Başkan Mehmet Kuş, “Özellikle bu tahsisi bizlere sağlayan Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ’a Eyyübiyeli amcalarım, evlatlarımız, ablalarımız adına teşekkür ediyorum. Gerçekten Eyyübiyeli kardeşlerimizi çok mutlu ettiler. Cenab-ı Mevlam da kendilerini inşallah iki cihanda mutlu eder” dedi.

 

Bakan Bozdağ Anında Talimat Verdi

Yakın bir zamanda cezaevinin dört duvarını da yıkacaklarını ve burada Eyyübiyelileri ağırlamaya başlayacaklarını müjdeleyen Başkan Kuş, “Gerek Onikiler Mahallesi, gerek Eyüpnebi ve Muradiye Mahallesinin en büyük sıkıntısı park sıkıntısıydı. Bu mahalleleri gezdiğimiz zaman özellikle vatandaşlarımızın bizden park talebi vardı. Seçildiğimiz gün itibariyle bu sıkıntıyı gidermek için çalışmalarımızı yürüttük. Geçen aylar itibariyle Onikiler Mahalle Muhtarımız Ali Doğan ile birlikte kamulaştırma yöntemiyle park alanı oluşturmak için kolları sıvamıştık. İki gün önce Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ’a bu mahallelerimizin sıkıntısını ilettik. Kendileri de bize ne yapabiliriz dediğinde, biz de bir cezaevi olduğunu, burayı parka dönüştürebilir miyiz dedik. Direk talimat verdi, tahsisini Eyyübiye Belediyemize yapalım, inşallah oraları Eyyübiyeli kardeşlerimize yeşil alan olarak kazandıralım dedi” diye konuştu.

 

Şanlıurfa’nın En Donatılı Alanı Olacak

Yaklaşık 100 dekardan oluşan cezaevi alanı içerisinde, gençlik merkezi, eğitim alanları, yeşil alanlar, çocuklar için oyun grupları, dinlenme alanları gibi ayrıntıların yer alacağı bir millet bahçesi oluşturacaklarını belirten Başkan Kuş, burada uygulanacak projenin Şanlıurfa’nın en donatılı sosyal tesislerinden biri olacağını söyledi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti