Advert
Advert

Çocuklardaki İshal Vakalarında Artış!

Çocuklardaki İshal Vakalarında Artış!
Bu içerik 2818 kez okundu.
Advert

 Yaz mevsiminin gelmesiyle Urfa’da çocuklarda ishal, güneş çarpması gibi hastalıklar baş göstermeye başladı.

Toplam hasta sayısında düşüş yaşandığını dile getiren Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Ahmet Güzelçiçek, ishal vakalarındaki artışa dikkat çekti.

Ebeveynlere ishal vakalarına karşı uyarılarda da bulunan Güzelçiçek, "Sıcak havalarla birlikte biz daha çok artan hastalık olarak ishal vakalarını görüyoruz. İshal sayılarında çok ciddi bir artış var. Mesela özelikle hastaneye gelen, acile müracaat eden hastaların bir kısmını müşahedeye aldık. Damar yolu açılıp serum taktırıyoruz. Kusma ve ishal en çok gördüğümüz, sıklığı artıran hastalık grubumuz bu. Bir de bunun yanında güneş çarpması var. Biz özellikle bunu belirtelim: Anne ve babalara şunu iletelim. Birincisi ishal hastalıkları ağızdan bulaşır, kişisel hijyene özellikle çok dikkat etmelerini istiyoruz. Emekleyen bebeklerin oyuncak bebeklerinin oyuncaklarla oynayan kendi hijyen bölgelerine, yani çocukların daha sık el temizliğine, annelerin kendilerinin ve çocuklarının çok sık olarak ellerinin temizliğine dikkat etmelerini, emekleyen bebeklerinin emeklediği ortamı temizlemelerini özellikle dikkat etmelerini istiyoruz. Ve çocuklarına bolca sıvı vermelerini istiyoruz. Çocuklar, birincisi ishalden sıvı kaybeder, ikincisi kusması da sıvı alamaz kaybeder. Üçüncüsü terlemeyle sıvı kaybeder. Hiçbir hastalığı olmadığı terlemeden de sıvı kaybettiği için özellikle bol meyve vermelerini bol sıvı vermelerini ve mümkünse saat 10-16 saatleri arası güneş ışınlarının direk indiği saatlerde çocuklarını dışarı çıkmamalarını istiyoruz" dedi.

AKREP ISIRMALARI

Havaların ısınmasıyla olası böcek ve haşerelerin ısırmalarıyla ilgili olarak da Başhekim Güzelçiçek, "Şuan gelip beklemediğimiz vakalardan biri de akrep ısırmaları. Şuan sayı olarak 5-10 arası akrep ısırmasından dolayı yatan çocuğumuz var. Bu, özellikle kırsal kesimlerde. Şehirde daha az olur ama daha çok kırsal kesimlerden geliyorlar. Buradan oradaki insanlarımızın çocuklar uyumadan önce, çocuklar oynadığı ortamlarda haşereleri mümkünse belediyeler tarafından ilaçlanmasını değilse de ebeveynlerin buna dikkat ederek çocuklarını akrep sokmasından dolayı korumasını istiyorum.

Sayısal olarak hasta sayımız özellikle bu hafta azalma oldu ama ishal sayılarında çok ciddi bir artış oldu. Şuan ben acil müşahedeyi gezdim. Acil müşahede dolmuş, fazlası var. İshal ve kusan çocukların hepsine serum bağlanmış. Toplam olarak hasta sayısında bir azalma var. Yani benim hasta sayım 250 civarındayken 200 civarına indi; ancak ishal sayısında çok ciddi bir artış var" ifadelerini kullandı. son dakika.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti