Advert
Advert

KARAKÖPRÜ’DE ‘MEDENİYETİ DEVİREN URFALI ADAM’ KONFERANSI DÜZENLENDİ

​Karaköprü Belediyesi tarafından düzenlenen kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Tarihçi Yazar Ahmet Yozgat tarafından “Medeniyeti deviren Urfalı adam” konferansı düzenlendi

KARAKÖPRÜ’DE ‘MEDENİYETİ DEVİREN URFALI ADAM’ KONFERANSI DÜZENLENDİ
Bu içerik 342 kez okundu.
Advert

Karaköprü Belediyesi tarafından düzenlenen kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Tarihçi Yazar Ahmet Yozgat tarafından “Medeniyeti deviren Urfalı adam” konferansı düzenlendi

 

Karaköprü Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Tarihçi yazar Ahmet Yozgat’ın katılımıyla bir konferans düzenledi. “Medeniyeti deviren Urfalı adam” konulu konferansta Tarihçi yazar Ahmet Yozgat, Hz. İbrahim’i anlattı.

 

Necmettin Cevheri Kültür ve Gösteri Merkezi konferans salonunda düzenlenen konferansa Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Karaköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Murat Yanmaz, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.  

 

Konferansta Tarihçi Yazar Ahmet Yozgat, Şanlıurfa’nın geçmişten bugüne medeniyetlerin temelinde yer alan bir şehir olduğuna dikkat çekerken, Hz. İbrahim gibi bir Peygambere ev sahipliği yaptığı için çok kadim bir şehir olduğunu ifade etti.

 

Tarihçi Yazar Yozgat, “Dünyanın geleceğini şekillendiren adamın ruhu buradadır. Medeniyetleri sarsan adam Hz. İbrahim’e selam olsun. Bu yüzden Urfa çok farklı, çok önemli bir şehirdir. Hz. İbrahim’i okumak ve anlamak gerekiyor ne kadar önemli bir peygambere ev sahipliği ettiğimizin farkında olmamız gerekiyor” diye konuştu.

 

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli de Tarihçi Yazar Ahmet Yozgat’a katılımları ve verdiği değerli bilgiler için teşekkür ederken, “Ahmet hocamız Urfa’nın Peygamberler şehri olmasına vesile olan Hz. İbrahim’i bize anlatarak Şanlıurfa’nın ne kadar önemli bir şehir olduğunu bize vurguladı. Şanlıurfalı olduğumuz için ne kadar şanslı olduğumuzu ne kadar kadim topraklarda yaşadığımızı bu konferansla tekrar idrak etmiş olduk. Kıymetli hocamıza ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum diye konuştu.

 

Konferans sonunda Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Tarihçi Yazar Ahmet Yozgat’a günün anısına plaket takdim etti.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti