Advert
Advert

BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘ŞANLIURFA’YA İKİNCİ GASTRONOMİ MERKEZİ KAZANDIRIYORUZ’’

​Gastronomi şehri Şanlıurfa’nın yemek kültürünün dünyaya tanıtılması amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte bir Gastronomi Merkezi daha kuruluyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kente bir Gastronomi Merkezi daha kazandıracaklarını söyledi.

BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘ŞANLIURFA’YA İKİNCİ GASTRONOMİ MERKEZİ KAZANDIRIYORUZ’’
Bu içerik 247 kez okundu.
Advert

Gastronomi şehri Şanlıurfa’nın yemek kültürünün dünyaya tanıtılması amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte bir Gastronomi Merkezi daha kuruluyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kente bir Gastronomi Merkezi daha kazandıracaklarını söyledi.

 

Tarih, Kültür, müzik ve Gastronomi şehri Şanlıurfa’nın güzelliklerinin dünyaya tanıtılması amacıyla çalışmalarını sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi kente 2. Gastronomi merkezi kuruyor.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yapılarak Gastronomi Merkezi haline getirilerek hizmete açılan Sakıb’ın Köşkü’nden sonra kentte ikinci bir Gastronomi merkezi kuruluyor.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ait Mardin Karayolu üzerinde bulunan Cumhuriyet Tesislerindeki çadırlar kaldırılarak modern bir Gastronomi merkezi oluşturulacak. Yeşil alan ağırlıklı bin metrekare kapalı alandan oluşan Gastronomi Merkezinde inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kentin yöresel yemeklerinin hazırlanacağı Gastronomi merkezinin inşaat çalışmalarını inceledi. Yapımına kısa bir süre önce başlanılan inşaat alanını gezen Başkan Beyazgül, teknik ekiplerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘’YÖRESEL LEZZETLER DÜNYAYA TANITILACAK’’

 

Şanlıurfa’nın yemek kültürünün dünyaya tanıtılması amacıyla Cumhuriyet Tesislerinde Gastronomi Merkezi çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Cumhuriyet tesislerimizde yer alan büyük çadırı kaldırarak yeninden bir revizyon çalışması başlatarak mevcut alanda Gastronomi merkezi çalışması başlattık. Cumhuriyet tesislerimizde yer alacak olan Gastronomi merkezimiz 600-700 kişilik olacak. Buradaki çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Yaklaşık bir buçuk ay sonra Gastronomi merkezimiz hizmete açılacak ve Şanlıurfalıların hizmetinde olacak. Gastronomi de lezzet çok önemlidir. Turizm’in önemli bir rotası da Gastronomidir ve kentin bu tür yerlere ihtiyacı vardır. Şanlıurfa mutfağının lezzetlerini burada hazırlayacağız. Gastronomi merkezimiz Şanlıurfa’ya hayırlı olsun’’ diye konuştu.  

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti