Advert
Advert

Siirtli Ve Şanlıurfalı Gençler Suriyeli Mültecilerle Bir Araya Geldi

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Siirt Gençlik Merkezi bünyesinde faaliyete geçirilen Mobil Gençlik Merkezi Projesi kapsamında Şanlıurfa’ya gelen Siirtli gençler, Şanlıurfa Gençlik Merkezi’ndeki gençlerle birlikte Suruç’ta bulunan mülteci kampını gezdi.

Siirtli Ve Şanlıurfalı Gençler Suriyeli Mültecilerle Bir Araya Geldi
Bu içerik 924 kez okundu.
Advert

Siirt Mobil Gençlik Merkezi ve Şanlıurfa Gençlik Merkezi’ndeki gençler, Suruç ilçesindeki 32 bin kişilik Suriyeli mültecilerin kaldığı kampa giderek, 16 ayrı branşta yürütülen boks, okçuluk, voleybol, sokak tenisi, mini golf, satranç, hat sanatı, langırt, basketbol, futbol, halk oyunları, matrak ve çocuk oyunları gibi etkinlikleri mülteci gençlerle buluşturdu.
Konu hakkında açıklama yapan Şanlıurfa Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Halil Alp "Şanlıurfa Gençlik Merkezi olarak Siirt Mobil Gençlik Merkezi Projesi kapsamında ilimize gelen gençlere yardımcı olamaya çalıştık. Onlara şehrimizi, manevi değerlerimizi, Şanlıurfa’nın tarihi mekanlarını anlattık. Onlarla beraber Suriye kampına giderek bir gülüşe ihtiyacı olan gençlerle eğlenceli ve öğretici oyunlar ve spor aktiviteleriyle zaman geçirdik. Buraya kadar gelerek mülteciler için çeşitli etkinlikler düzenleyen Siirt Gençlik Merkezi ve gönüllü gençlerine çok teşekkür ediyorum" dedi.
Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş ise, “Şanlıurfa’da bulunan Suriye kampı en büyük mülteci kampıdır. Buradaki gençlerin her türlü spor ve kültürel faaliyetlere ihtiyacı olmaktadır. Bu nedenle Siirt Gençlik Merkezi tarafından buraya kadar gelerek Şanlıurfa Gençlik Merkezimiz ile birlikte bu kampta etkinlik düzenlemeleri çok önemli ve manidardır. Bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NDEN BAŞARILI OPERASYON
HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NDEN BAŞARILI OPERASYON
HALİLİYE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT EVİNE YOĞUN İLGİ
HALİLİYE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT EVİNE YOĞUN İLGİ