Advert
Advert

EKO TURİZM EĞİTİMİ VERİLDİ

EKO TURİZM EĞİTİMİ VERİLDİ
Bu içerik 1408 kez okundu.
Advert

Şanliurfa’da yerel paydaşlarin katılımı ile Toplum Temelli Sürdürülebilir Turizm çerçevesinde GAP Tarımsal Eğitim Merkezinde ekoturizm egitimi yapiliyor.

 

2007 yılında GAP BKI Başkanlıgı tarafından hazırlanan GAP Rekabet Gündemi Çalışması sonucunda GAP bölgesi için rekabetçi olma potansiyeli yüksek üç sektör belirlenmiştir. Bunlar Organik Tarım, Turizm ve Yenilenebilir Enerjidir. GAP Eylem Planı dahilinde, 2009 yılından bu yana, Bölgemizde organik tarım sektörünün rekabet gücünün arttırılması amacıyla Organik Tarım Küme Projesi ve Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliğinin Artırılması Projesi yurutulmektedir. Yine GAP Eylem Planı çerçevesinde bölge için Turizm Master Planını da hazırlanmış bulunuyor.

 

Bu projeler, özel sektörden kamu kurumlarına, akademi dünyasından sivil toplum kuruluşlarına kadar bölgemizdeki tüm paydaşlarla yakın işbirliği içerisinde yürütülmektedir. 

 

Küme geliştirme süreci bir karşılıklı öğrenme süreci. Dolayısıyla, GAP Organik  Tarim Küme Projesi yol haritasi uygulanirken, ilerleyen dönemlerde yeni ihtiyaçlar ve açılımlar yapılması da gerekebilmektedir. İşte Ekoturizm/Agro Turizm de bu kapsamda irdelenmesi gereken, plan ve programların oluşturulabileceği bir alan olarak görülmektedir. Ekoturizmin; Yerel halkların çevresel, sosyal, kültürel ve ekonomik refahını gözeten yapısı ile küresel turizm endüstrisi içerisinde gelişmekte olan bir yapıya sahip olduğu, sürdürülebilir, bio-kültürel farklılığı, kültürel ve doğal mirası korumayı ve geliştirmeyi amaçladığı görülmektedir.

 

GAP İdaresi olarak, EkoTurizm kavramını “Toplum Temelli Sürdürülebilir Turizm Çerçevesinde” olabildiğince geniş bir perspektiften konuyu ele almak, Türkiye’deki değişik uygulamaları irdelemek ve yerel paydaşların da görüşlerini alarak ileriye dönük olası planların yapılması için girişimlerin başlatılmasını önemsemekteyiz. Bu kapsamda Sanliurfa Turizm Platformu uyelerinin de katilimi ile yaklasik 40 kisilik bir grupla GAP Tarımsal Eğitim Merkezinde Egitimi düzenliyoruz.

 

Uygulanan bu eğitim programının mevcut bilgilerimizi tazelemek ve arttırmak, paydaşlar arası işbirliğine ve ileriye yönelik planlamalarımıza katki saglayacagina inaniyoruz.

 

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti