Advert
Advert

Birecik Devlet Hastanesi'nden Başarılı Beyin Ameliyatı

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde geçirdiği iş kazası sonucu başından ağır yaralanan ve beyninde hasar olduğu belirlenen şahıs, başarılı bir ameliyat ile sağlığını kavuşturuldu.

Birecik Devlet Hastanesi'nden Başarılı Beyin Ameliyatı
Bu içerik 2342 kez okundu.
Advert

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde iş kazası geçiren Mehmet K.(41), ağır yaralandı. Ambulansla Halfeti Devlet hastanesine kaldırılan şahıs durumu ağır olması nedeniyle Birecik devlet Hastanesine sevk edildi. Burada tedavi altına alınan şahıs kafatasının kırıldığı beyin kısmı dışarıda olduğu ve kafatası kemiğinin beyine zarar vermesinden dolayı beyin kanaması tespit edildi. Şahıs acil olarak ameliyata alındı.
Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzman Doktoru Osman Dönmez tarafından yapılan başarılı ameliyat sonunda hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu belirtildi. Dönmez, “41 Yaşındaki erkek hastamızın iş kazası sonucu Halfeti devlet hastanesinden hastanemiz acil servisine sevk edilmiş. Acil servisteki muayenesinde paryetooksipital bölgede (baş arka kısmında) yaklaşık 10 cm uzunluğunda kesik olduğu ve bu alanda kemik yapının parçalandığı, beyin dokusunun dışarı doğru geldiği görüldü. Hastaya çekilen tomografide kemik fragmanların beyne battığı ve o bölgede parankim içi beyin kanaması olduğu görüldü. Hasta acil olarak ameliyata alındı, parankim içindeki kemik parçalar çıkarıldı. Kanaması boşaltıldı, hasarlı olan beyin zarını müdahale edildi. Hastanın beyni ödemli olduğu için çıkarılan kemik parça yerine konmayarak hastanın sağ uyluk bölgesine gömüldü. Hastamızın tedavisi şuanda sorunsuz olarak devam etmekte olup sürekli gözetim altında bulundurularak takibi yapılmaktadır. Birkaç gün içerisinde hastanın taburcu olması planlanmakta olup, hastanın beyninin iyileşme süreci tamamlandığında hasta tekrar ameliyat edilerek kemik dokusu yerine yerleştirilecektir” diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti