Advert
Advert

Urfa'ya "şanlı" Ünvanın Verilmesinin 32.yıl Dönümü Kutlandı

Şanlıurfa’ya Kurtuluş Savaşında gösterdiği kahramanca mücadeleden dolayı 22 Haziran 1984 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ‘Şanlı’ unvanının verilişinin 32. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Urfa'ya
Bu içerik 2196 kez okundu.
Advert

Şehitlik Anıtına Çelenklerin bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törene Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Abdülkadir Açar, Vali Vekili Uğur Sezer, Şanlıurfa 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Alpcan ve birçok kamu kurum ve kuruluş müdürü katıldı. Günün anlam ve önemine binaen okunan şiirler ve şehre ’şanlı’ unvanının verilmesi hakkındaki kanun ve gerekçesi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın kutlama telgrafları okundu. Törende bir konuşma yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar, "Türkmeni, Kürdü, Arap’ı, şehirlisi ve köylüsüyle büyük bir kahramanlık örneği göstererek düşmanın kovuluşunu tescillediğimiz gururlu ve onurlu bir günü yaşıyoruz. Bu memleket bugün, yarın ve gelecekte de aynı şekilde davranacaktır" şeklinde konuştu.
Ayrıca Kurtuluş Savaşında işgale karşı gösterdikleri kahramanlıkları dolayısıyla Şanlıurfa’ya TBMM tarafından 12 Haziran 1984 tarihinde Şanlı unvanı verilmesi teklifi kabul edilmiş, 22 Haziran 1984 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 3020 sayılı Kanun ile Urfa ilinin adı Şanlıurfa olarak değiştirilmiştir.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti