Advert
Advert

TARIMSAL YENİLİKLER YAYIMCIYA ANLATILDI

GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Koordinatörlüğünde GAPTAEM Tarımsal Eğitim Merkezi Tektek toplantı salonunda yapıldı

TARIMSAL YENİLİKLER YAYIMCIYA ANLATILDI
Bu içerik 1716 kez okundu.
Advert

Toplantıya GAPTAEM Müdür Yardımcısı Murat TARİNİ, Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdür yardımcısı Mehmet AYDIN, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlükleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Şube müdürleri ve GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Personellerinin Katılımıyla GAPTAEM Müdür Yardımcısı Murat TARİNİ’nin Başkanlığında 26.07.2016 ile 27.07.2016 Tarihleri arasında gerçekleşti.

Program GAPTAEM Tarımsal Eğitim Merkezi, Eğitim Yayım Bölüm Başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi Mehtap Saraçoğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı.

Toplantıda GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü personeli Ziraat Yüksek Mühendisi Ali İLKHAN Toplantıya Katılanlara bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda şunlara değindi; Küresel Isınma ile gündemimize oturan kuraklıkla ilgili olarak kuraklığa yönelik Buğday, Arpa ve Mercimek çeşitleri ve tohumlarının temininde yaşanan sıkıntılarda alınması gereken tedbirlere dikkat çekti.

GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü personeli Ziraat Yüksek Mühendisi Erdal ERBİL ise; Kuraklığa dayanıklı çeşitlerin araştırılması ve bunun sonucunda alınması gereken tedbirlerden bahsetti.

GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi Halil HATİPOĞLU; Enstitüde Yeni tescil edilmiş çeşitlerden ve son zamanlarda bölgemizde yaygınlaşan yerfıstığı ve çilek üretimi ile ilgili önemli bilgiler aktardı.

GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü personeli Ziraat Yüksek Mühendisi Ümran ATAY; Güneş pili destekli örnek sulama sistemi ile ilgili olarak yaptığı projelerden bahsetti.

     GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü personeli Ziraat Yüksek Mühendisi   Şevket ÖLMEZ; Hastalıklarda küresel Mücadele yöntemleri ve alınması gereken önlemlerden bahsetti

Toplantı program değerlendirmesi ile sona erdi.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NDEN BAŞARILI OPERASYON
HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NDEN BAŞARILI OPERASYON
HALİLİYE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT EVİNE YOĞUN İLGİ
HALİLİYE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT EVİNE YOĞUN İLGİ