Advert
Advert

Haliliye Belediyesi demokrasi nöbetinin 26’nci gününde

Haliliye Belediyesi demokrasi nöbetinin 26’nci gününde
Bu içerik 851 kez okundu.
Advert

Haliliye Belediyesi, 15 Temmuz askeri kalkışma girişimi sonrasında başlatılan ve 27 gündür devam eden milli irade ve demokrasi nöbetini vatandaşlarla sürdürüyor.
15 Temmuz gecesi yaşanan askeri kalkışma girişimiyle birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla tüm Türkiye sokağa çıkarken, bu süreçte Haliliye Belediyesi de Başkan Fevzi Demirkol’un talimatlarıyla harekete geçti. Kalkışma girişimini önlemek ve sokağa çıkan vatandaşların imkanlarını iyileştirmeyi amaçlayan Haliliye Belediyesi, ilk olarak iş makineleri ile kamyonlarını askeri araçların çıkışını önlemek için 20’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı ve İl Jandarma Alay Komutanlığı önüne konuşlandırdı. Tüm belediye personelleriyle sokağa çıkan Haliliye Belediyesi, nöbetlerin sürdüğü alanlarda vatandaşların sıcakta beklememeleri için çadırlar kurup, kumanya, su ve çay ikramlarında bulundu.
Ev ve işyerlerine bayraklar dağıtıldı
Kalkışma girişiminin başarısızlıkla sonuçlandığı 16 Temmuz sabahı Haliliye Belediyesi, birlik ve beraberliğin göstergesi olarak ev ve iş yerleri ile vatandaşlara on binlerce Türk Bayrağı dağıttı. İlçe geneline yayılan ekipler, ulaşabildikleri noktalara kadar bayrak dağıtımını günlerce sürdürdü.
Demirkol vatandaşlarla sabahladı
Askeri kalkışmanın yaşandığı gece programları nedeniyle İstanbul’da bulunan Başkan Fevzi Demirkol da, o geceyi Zeytinburnu’nda ki nöbet alanında geçirdi. 16 Temmuz akşamı kente gelen Başkan Demirkol, vatandaşların bekleme alanı olan AK Parti İl Binası’na geldi. Burada binlerce vatandaş tarafından karşılanan Başkan Demirkol, daha sonra kalabalığa konuşmalar yaparak darbe girişimi karşısında dimdik durulması gerektiği mesajını verdi. Başkan Demirkol, nöbetin devam ettiği süre boyunca ‘gündüz işte gece nöbette’ talimatlarını yerine getirerek, vatandaşlarla birlikte nöbet alanlarından sabahın ilk ışıklarına kadar bir an olsun ayrılmadı.
Haliliye Belediye meclisi olağanüstü toplandı
Gelişmelerle birlikte Haliliye Belediye Meclisi, Başkan Fevzi Demirkol’un talimatlarıyla olağanüstü şeklinde 17 Temmuz 2016 akşamı toplandı. 15 Temmuz askeri kalkışma girişimi gündem maddesiyle toplanan meclis, ilçede açılacak ilk park, sokak veya caddeye Milli İrade ve Demokrasi isminin verilmesini, 15 Temmuz’un her yıl Milli İrade ve Demokrasi Bayramı olarak kutlanmasını, Şanlıurfalı şehitlerin isimlerinin ilçede yaşatılması tekliflerini oy birliğiyle kabul etti.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
ŞANLIURFALI DART SPORCULARININ HEDEFİ AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU
ŞANLIURFALI DART SPORCULARININ HEDEFİ AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU
Şanlıurfa’da UMKE ATAK Etkin Rol Alacak.
Şanlıurfa’da UMKE ATAK Etkin Rol Alacak.