Advert
Advert

Bakan Işık: ''10 general firarda"

Işık, NTV'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Işık, Cerablus'un dün kontrol altına alındığını, bugün ise temizlik çalışmalarının yapıldığını söyledi.

Bakan Işık: ''10 general firarda
Bu içerik 874 kez okundu.
Advert

Işık, PYD'yi de Fırat'ın batısına geçmemesi konusunda net bir dille uyardı: ''PYD mutlaka Fırat'ın doğusuna çekilecek. Mümkün olduğu kadar bir çatışma olmamasına dikkat ediyoruz. Asıl dikkat etmesi gereken PYD ve DAEŞ. PYD ve DAEŞ akıllı olurlarsa çatışmadan çeker giderler. Yoksa tabi Türkiye gereğini yapar". Işık, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında da, askeri geçit töreni yapılmayacağını açıkladı.

''10 general firarda"

Işık, 'Firari asker sayısında değişiklik var mı?' sorusuna, "Firari asker sayısı her geçen gün azalıyor. Sadece general sayısında bir artış oldu. Yunanistan'daki general de firari konumda şu anda Numan Yediyıldız zannediyorum. 10 tane general şu anda halen firarda. TSK'daki firari sayısı 130'un altına düştü diye biliyorum" cevabını verdi.

'CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Kanun Hükmünde Kararnamaler (KHK) Meclis'te düzeltilmezse Anayasa Mahkemesi'ne gideceklerini söyledi. Yeni hukuki tartışma olabilir mi?' sorusu üzerine Işık, "Bu konuyu başbakanımızla da değerlendirdik Meclis açılınca bu KHK'nın Meclis'te görüşülmesi kararı alındı. Hükümet olarak Meclis'e getirme kararı aldık getirmeyebilirdik de. CHP'nin bu konudaki düşünceleri neyse ortaya koyarlar değerlendirilir. Türkiye, maalesef 60 sene önce yapması gereken düzenlemeleri yeni yapıyor" dedi.
'Bakanlığınızın ve Genelkurmay'ın taşınması planı hızla işliyor mu? Etimesgut'ta Pentagon modeli bir yapılanmadan söz ediliyor. Ne zaman görebiliriz bunu?' sorusunu Işık şöyle cevapladı:

"Ayyıldız modeli diyelim niye Pentagon diyoruz? Ayyıldız desek daha iyi değil mi? Milli Savunma Bakanlığı'nın acil bir yere ihtiyacı var. Gelişmiş demokraside Milli Savunma Bakanlığı'nın mutlaka yapması gereken görevler var. Bunun içinde bizim acil binaya ihtiyacımız var. Şöyle bir düşüncemiz var Etimesgut'ta bir ayyıldız şeklinde Milli Savunma Bakanlığı Genelkurmay Başkanlığı bişr harekat merkezi kara deniz ve hava kuvvetlerimizin olduğu bir ayyıldız şeklinde bir yapılanma mimaride başlayalım modüler olarak yapalım bunu. Birinci etapta Milli Savunma Bakanlığı binasını yapalım daha sonra diğerlerinin ihtiyacına göre ve belirli planlama içerisinde buraya taşınmalarını sağlayalım. Zaten daha önce Genelkurmay Başkanlığımızın da yaptığı bir çalışma vardı. Bunları birleştirice güzel bir şey çıkacak ortaya. Bizim de kendi kimliğimizi yansıtan gelecekteki savaş konseptini de dikkate alan bir nükleer savaşta dahi içerisinde harekatın yönetileceği bir harekat merkezi ile birlikte bir yeni yapılanmayı başlatıyoruz". 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NDEN BAŞARILI OPERASYON
HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NDEN BAŞARILI OPERASYON
HALİLİYE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT EVİNE YOĞUN İLGİ
HALİLİYE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT EVİNE YOĞUN İLGİ