Advert
Advert

KOLOMBİYA HEYETİ ORTAK PROJE İSTEDİ

KOLOMBİYA HEYETİ ORTAK PROJE İSTEDİ
Bu içerik 1927 kez okundu.
Advert

Kolombiya Kalkınma Bakanlığı ve Tarım bakanlığından müsteşar seviyesindeki üst düzey yöneticiler GAP Projesini model almak için Şanlıurfa’ya geldiler.

2 günlük ziyaret kapsamında önce GAP BKİ ye uğrayan 11 kişilik heyet ikinci gün ise GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsüne uğradı.

 

Latin Amerika Kolombiya İşbirliği Ajansı İşbirliğindeki 11 kişilik heyet ile Enstitüyü ziyaret etti.

GAP TAEM Müdürü Başkanlığında Enstitü Müdür Yrd. Bölüm Başkanları  ve bazı mühendislerin katılımıyla toplantı yapıldı.

Bu toplantıda öncelikle Enstitü’nün tanıtımı yapıldı. Çalışma konularına değinildi.

Enstitü Müdürü İbrahim Halil ÇETİNER’de ortak proje yapabileceklerini söyledi.Çetiner Konuşmasında: Enstitümüzdeki su hasadı ,pamuk ve mısır ıslah projelerinden bahsetti. Kolombiya İşbirliği Ajansı Başkanı Alejandro Gamboa Castilla ise sunum için teşekkür ederek konuşmasına başladı .Bu konuşmasında özellikle Enstitü çalışma konularını çok beğendiğini , birçok konuda artık en yüksek seviyelere ulaşmış olduğu ve kendilerinin çok fazla tarım alanlarına sahip olmalarına rağmen bu alanları değerlendiremediklerini ve bu konu ile ilgili olarak mutlaka Enstitü ile işbirliği yaparak beraber ortak projeler yapmaları gerektiğini ve bunun yanı sıra konu uzmanlarımızın karşılıklı istişareler ile uzmanlarına gerekse  çiftçilerine eğitim vermeleri için bizden mutlaka destek alacaklarını dile getirdiler. Daha sonra Enstitü Zir.Yük.Müh. Ümran  ATAY’ın  Mobil Güneş Pili’ni uygulamalı göstermesi ve bu makine ile ilgili kısa bilgi vermesiyle toplantı sona erdi. 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti