Advert
Advert

FETÖ’NÜN ÖNEMLİ İSİMLERİNDEN ALAADDİN KAYA’NIN İFADESİ

Gülen’in yakın ekibinden olduğu iddiasıyla tutuklanan iş adamı Alaaddin Kaya, 1 Eylül’de beş sayfalık ek ifade verdi. Kaya’nın ifadesinde Nuh Mete Yüksel’e kumpasın ayrıntıları da yer aldı

FETÖ’NÜN ÖNEMLİ  İSİMLERİNDEN ALAADDİN KAYA’NIN  İFADESİ
Bu içerik 1297 kez okundu.
Advert

Tolga Şardan / ANKARA

Fetullah Gülen’in yakın ekibinden olduğu ve FETÖ/PDY içinde görev aldığı iddiasıyla tutuklanan iş adamı Alaaddin Kaya, ifadesinde Gülen ile bağlantılarını anlattı. Edremit’te gizlendiği evde yakalandıktan sonra Ankara’ya getirilen ve sorgulanan Kaya, 28 Ağustos günü saat 07.00’de ilk ifadesini verdi. 
Bu ifadesinde FETÖ ile ilgili yapılanma ve yapılanlar hakkındaki soruların büyük bölümüne “Bilgim yoktur” yanıtını veren Kaya, daha sonra 1 Eylül günü saat 14.00’te beş sayfalık ek ifade verdi. Kaya, ek ifadesinde, Gülen’in faaliyetleri, cemaatin önemli isimleri, cemaat içindeki tayinlerle ilgili bilgiler verdi.
Kaya, ifadesinde özetle şunları söyledi: 

SAVCI YÜKSEL’E KUMPAS: Nuh Mete Yüksel’in DGM Savcısı olduğu dönemde Fetullah Gülen ile ilgili hazırladığı soruşturma safhasında hatırladığım kadarıyla Yüksel’i itibarsızlaştırma amacıyla kumarhaneler kralı Sudi Özkan’ın avukatına ait Ankara’da yerini bilmediğim bir mekânda bir kadınla uygusuz haldeyken bir çekim gerçekleşmiştir. O gün Gülen cemaatinin emniyet imamı olarak bilinen Kemalettin Özdemir bana olayı şöyle anlattı: “Bahse konu evde bulunan televizyon cihazının aynısı dışarıda temin edilmiş ve içine çekim yapabilecek özellikler taşıyacak tarzda teçhizat yerleştirilerek televizyonlar takas edilmiş, kapı açıldığında cihazın kayda gireceği şeklinde sistemin kurulduğunu” bana samimi şekilde anlattı.
‘Dinliyorlar abi’

FETÖ’NÜN TAYİNLERİ: Zaman gazetesi ve Samanyolu TV’nin sahiplerinin ayrı olmasına rağmen Naci Tosun her iki şirketin de genel müdürlüğünü yapmıştır. Daha sonra Gülen tarafından ‘tenzil-i rütbe’ yapılarak Türkmenistan’a sürgün edildi. Bir müddet sonra yine Gülen tarafından taltif edilerek Kaynak Holding’in başına getirilmek istendiğinde Gülen’e “Bu işten anlamam” dese de, Gülen kendisine, “Bulunduğum yeri anlıyor muyum ki, gel diyorlar geliyorum. Sen de böyle yapacaksın” dedi.
YUNANİSTAN’A SÜRGÜN: Harun Tokak, Recep Uzunallı ve Ali Bayram cemaatin önemli isimleri hükümetle gerilimin tırmanmaması için zamanın başbakanı Erdoğan’ın kardeşi Mehmet Erdoğan ile Gülen kendisinden habersiz görüşüldüğü için cemaatten bu üç kişi ile irtibatlarını kesmelerini söylemiş ve uzun süre de maaşlarını ödememiştir. Daha sonra da Harun Tokak’ıİsrail’e, Recep Uzunallı’yı Yunanistan’a görevli olarak “ceza sürgününe” yollamıştır.
PENSİLVANYA’DAKİ MALİKANE: Pensilvanya’daki devasa malikane Türkmenistan’da iş yapan Muhammet Taş isimli bir şahıs tarafından tek başına gerçekleştirilmiştir. Öyle ki malikanenin bitiminde peyzaj işlerini yürüten ekibini uzun zaman orada bıraktı.
‘Liderin Gülen olduğunu basından öğrendim’
SON OLAYLARDAN SONRA: FETÖ’nün liderinin Fetullah Gülen olduğunu son yaşanan olaylarla basından öğrendim. İlkokul tahsili olan din ilimlerini dışarıdan tahsil etmiş ve uzun yıllarDiyanet İşleri Başkanlığı’ndan emekli olan bir vaizdir.
MESİH OLARAK GÖRÜLÜYOR: Örgüt mensupları tarafından Fetullah Gülen’in ‘Mehdi/Mesih’ olarak görülmesi konusunu en tehlikeli konu olarak görüyorum. Bu işin tehlikesi de 15 Temmuzdarbesi ve benzeri olayları koşulsuz itaat olarak yapmalarıdır. Ben kendisini asla Mesih/Mehdi olarak görmüyorum. Gülen’in Türkiye’ye gelme imkânı olduğu halde gelememesindeki sebebi korkusuydu. Bu gelmemesindeki korkunun sebebi de fikrimce devletten korktuğudur. Böyle bir konuda karar verme yetkisi kendisinde midir? Yoksa başka güçlerin güdümünde mi hareket etmektedir?

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti