Advert
Advert

Kaymakam Pamuk tarlasında

Siverek Kaymakamı Dr. Vural Karagül, çocuklarını pamuk tarlasında çalışmaya götüren aileler ile görüşerek, öğrencilerin derslerden geri kalmaması için eğitim desteği vereceğini söyledi.

Kaymakam Pamuk tarlasında
Bu içerik 1154 kez okundu.
Advert

Ediz Mahallesi yakınlarında ailelerin çalıştığı pamuk tarlasına giden Kaymakam Vural Karagül, ailelerle yaptığı görüşmede, Ediz ilkokuluna öğretmen takviyesi yaparak öğrencilerin derslerden geri kalmaması için her türlü desteğin verileceğini söyledi.
Karagül, “Siverek genelinde 80 bin öğrencimiz var. Bunlar yaklaşık 20 bini mevsimlik işlerde çalışmakta. Bu öğrencilerimizin yaklaşık 2 ay eğitim kaybı oluyor. Biz bunu telafi etmek için bu köyümüzde bir okulumuz var. Yeterince öğretmenimiz de var. Yetmediği takdirde takviye yaparak görevlendirmelerle bu öğrencilerimizin kaybettiği eğitim öğretimi telafi edebiliriz, bu imkana sahibiz. Okul olmayan yerlerde ise mobil eğitim yaparız, geçici prefabrik binalar buraya getirip eğitim öğretimi devam ettirebiliriz” dedi.
Dalkaya ortaokulunda okuyan 12 yaşındaki Gülsüm Karalı, “Kaymakam beye bize öğretmen göndereceği için teşekkür ederiz. Çok mutluyuz” dedi.
Bu yıl 5. sınıfa başlayacak olan 10 yaşındaki Medine Karalı Kaymakamın kendilerini ziyaretinden mutlu olduklarını söyledi. Karalı, “Kaymakam Bey geldi, bize öğretmen gönderdi. Çocuk mutluyuz. Okula gitmek istiyorum” diye konuştu.
Aileler, Kaymakam Karagül’e ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti