Advert
Advert

GAPTAEM’de Antepfıstığı eğitimi

GAPTAEM’de Antepfıstığı eğitimi
Bu içerik 4470 kez okundu.
Advert

Doğu Anadolu Kalkınma İdaresi (DAP) tarafından desteklenen ‘‘Bitlis-Hizan Fıstık Aşılama Projesi ’’ kapsamında bölge üreticilerine ve ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli teknik personellere Antepfıstığı yetiştiriciliği, aşılaması ve budanması hakkında eğitim verildi.

GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü bahçe bitkileri bölümünde görevli ziraat mühendisi Yılmaz IŞIK tarafından verilen teorik eğitimin ardından Enstitünün Tektek İstasyonunda uygulamalı eğitim verildi.

                Antepfıstığının morfolojik ve biyolojik özellikleri, bahçe tesisi, yıllık bakım işleri, aşılama, budama ve hasat hakkında gerekli teknik bilgiler katılımcılara aktarıldığı dünya üretiminde ülkemizin ABD ve İran’dan sonra üçüncü sırada yer aldığının altı çizildi.  Tektek Araştırma İstasyonuna götürülen çiftçiler Haluk RASTGELDİ, İsmail RASTGELDİ ve Yılmaz IŞIK tarafından uygulamalı eğitimde verildi. Katılımcılara antepfıstığı yabani ağaçları (Melengiç) ve aşılama yöntemleri anlatıldı

 

Eğitim öncesinde GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü İbrahim Halil ÇETİNER ve müdür yardımcısı Haluk RASTGELDİ projenin öneminden bahsederek, eğitimin bütün üreticiler ve ülkemiz için hayırlı olması temennisinde bulundular. Bitlis-Hizan ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet DANACI ise verilen eğitimden dolayı teşekkürlerini bildirdi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.