Advert
Advert

2016 sözleşmeli öğretmen hangi illere atanacak, atama iller listesi

MEB sözleşmeli öğretmenlik atama mülakat sonuçlarını açıkladı. Şimdi adaylar hangi illere atama yapılacağını merak etmeye başladı. Sözleşmeli öğretmen atama tercihleri 4-7 Ekim arasında alınacak ve 10 Ekim'de sonuçları açıklanacak.

2016 sözleşmeli öğretmen hangi illere atanacak, atama iller listesi
Bu içerik 2238 kez okundu.
Advert

Milli Eğitim Bakanlığı binlerce öğretmen adayını ilgilendiren kararı açıkladı. MEB 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin mülakat sonuçları açıklandı. Adaylar ise şimdi atama yapılacak illeri merak etmeye başladı. FETÖ darbe girişimi sonrası MEB'den açığa alınan öğretmenlerin yerine sözleşmeli öğretmen alımı yapılacağı duyuruldu. İlk etapta 15 bin alım yapılacağı açıklanırken ilerleyen günlerde bu sayı 20 bine çıkartıldı. Sözlü sınav sonuçlarına, sınav merkezi olan il millî eğitim müdürlüğü aracılığıyla sınava girdiği sözlü sınav komisyonuna itiraz edilebilecektir. İtirazlar, sözlü sınav komisyonu tarafından değerlendirilecek ve ilgililere bildirilecektir. Alınan itirazlar, 3 Ekim'de sonuçlandırılacak. Adayların atama tercihleri, 4-7 Ekim arasında alınacak ve 10 Ekim'de sonuçları açıklanacak.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK?

En çok kontenjan 4 bin 334 ile sınıf öğretmenliğine verildi. Onu 1.555 kontenjanla İngilizce ve 1.479 kontenjanla din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği takip etti. Yeni eğitim dönemi için KPSS sonucuna göre ve sözlü sınavla alınacak olan 15 bin ‘sözleşmeli öğretmen’in atamaları ise 10 Ekim’de yapılacak. ‘Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelik’e göre, sözlü sınavdan 100 üzerinden 60 puan alma şartı var. Sözleşme gereği dört yıllık çalışma süresini tamamlayarak adaylık sürecinde başarılı olanlar, talepleri halinde görev yaptığı okulda kadroya atanacak. Atandıkları yerde iki yıl daha çalıştıktan sonra tayin isteyebilecek. Atamalar 10 Ekim’de yapılacak. Atamaları tebliğ edilenler, bunu izleyen 15 gün içinde göreve başlayacak.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER HANGİ İLLERE ATANACAKLAR?

A

Adıyaman
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ardahan
Artvin

B

Bartın
Batman
Bayburt
Bingöl
Bitlis

Ç

Çanakkale ( Gökçeada ve Bozcaada )
Çankırı 
Çorum

D

Diyarbakır

E

Elazığ
Erzincan 
Erzurum

G

Giresun
Gümüşhane

H

Hakkari

I

Iğdır

K

Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kırıkkale
Kırşehir
Kilis

M

Malatya
Mardin
Muş

N

Nevşehir
Niğde

O

Ordu
Osmaniye

R

Rize

S-Ş

Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa

T

Tokat
Trabzon
Tunceli

V

Van

Y

Yozgat

Z

Zonguldak

kaynak:aksam.com.tr

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NDEN BAŞARILI OPERASYON
HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NDEN BAŞARILI OPERASYON
HALİLİYE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT EVİNE YOĞUN İLGİ
HALİLİYE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT EVİNE YOĞUN İLGİ