Advert
Advert

Harran Üniversitesi Hastanesine ortopedi dalında ulusal ödül

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümünün diz hastalıklarını önleme çalışması 26. Ulusal Türk Ortopedi ve Travmatoloji Kongresinde birincilik ödülü aldı.

Harran Üniversitesi Hastanesine ortopedi dalında ulusal ödül
Bu içerik 1216 kez okundu.
Advert

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç.Dr. Mehmet Akif Altay ve arkadaşlarının yaptıkları “Semptomatik Diz Osteoartritinin Tedavisinde Tek Doz Periartiküler Lidokain-Kortikosteroid Enjeksiyonu Eklem içi Hyaluronik Asidin Klinik Etkinliğini Artırımı- Prospektif, Randomize Tek Kör Çalışma” başlıklı çalışma, Antalya da yapılan 26. Ulusal Türk Ortopedi ve Travmatoloji Kongresinde Spor Travmatolojisi alanında birincilik ödülüne layık görüldü.
Doç.Dr. Mehmet Akif Altay başkanlığında yapılan bu çalışma aynı zamanda dünya çapında diz hastalıkları ve artroskopi alanda son derece saygın bir dergi olan ve TÜBİTAK tarafından dar SCI kapsamında kabul edilen “Knee Surgery Sports Traumatology and Arthroscopy” adlı dergide de ‘Level I’ kanıt düzeyine sahip bir araştırma makalesi olarak yayınlanmak üzere de kabul edildi. Ödülünü kongre başkanı Prof. Dr. Ali Biçimoğlu’ndan alan Doç.Dr. Mehmet Akif Altay, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim dalı olarak özellikle ileri yaş hastalarda görülen diz eklemlerindeki ağrıların önlenmesi konusundaki çalışmalarının devam ettiğini ve bu alanda hastalara daha yararlı olabilecek tedavi modellerini geliştirmek için çalıştıklarını ifade etti.
Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği sorumlusu olarak açıklamada bulunan Doç.Dr. Mehmet Akif Altay, bundan sonraki süreçte Şanlıurfa’daki hastanelerde eksikliği hissedilen ve hastaların sağlık sorunlarını çok yaşadıkları bu alanda sorunları çözmek için ellerinden geleni yapmaya çalışacaklarını, özellikle de diz ağrıları nedeniyle ciddi sorunlar yaşayan hastalarımızın vakit geçirmeden tedavi hizmeti alabilmek için Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Polikliniğine başvurmaları konusunda açıklamalarda bulundu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti