Advert
Advert

Tarımda bakış açısı değişti

Başbakan Binali Yıldırım, çiftçiye müjde vererek, "Mazotta deponun yarısı sizden yarısı bizden" dedi.

Tarımda bakış açısı değişti
Bu içerik 1184 kez okundu.
Advert

Başbakan Binali Yıldırım, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılacak "Milli Tarım Projesi" toplantısına katıldı. Başbakan Yıldırım'ın burada yaptığı konuşmada çiftçiye müjde vererek, "Mazot için de diyoruz ki deponun yarısı sizden yarısı bizden. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen 'Milli Tarım Projesi' toplantısında yaptığı konuşmada, "Siyasetteki önceliğimiz, sizlerin çiftçilerimizin, milletimizin mutluluğudur. Bunun için önce insan diyerek yola çıktı, insanı yücelt ki devlet yücelsin diye çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.Her zaman gerçekçi kararları alıyoruz, politikaları izliyoruz. Hedefimiz ise vatandaşımızın refahı, huzurunu sağlamak ve huzur refah içerisinde hayatını idame ettirmesidir. Bu sebeple ekonomiyi sadece rakamlardan ibaret görmüyoruz. İşbaşına geldiğimizden bu yana sosyal politikalarla ekonominin temel sorunlarını birlikte ele aldık. Tarım, hala hem Türkiye hem dünyada stratejik bir üründür. Birçok sektör gelir geçer ama tarım sektörü bırakın önemini yitirmek gittikçe önemini daha da artıracak. Aslında tarım da Türkiye liderliğimizde yıllık hasılasını artırarak bugünlere geldik. Tarımdaki hasılamız 147 milyar liraya yükseldi. İhracatımız 18 milyar dolara yaklaştı" ifadelerini kullandı. Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bir yandan köylerden, kırsaldan, şehre göç devam ederken bu artış nasıl oluyor? Şöyle oluyor, tarımda bakış açısı değişti. Küçük işletmelerden daha büyük ölçekli ticari işletmelere geçiş oldu, üretim miktarı arttı. Bunu da daha artırmak mümkündür, elimizdedir. Milli tarım projesinin amacı topraklarımızı daha iyi değerlendirmektir. Her ürünü her yerde ektiğimiz zaman bu sefer herkes kaybediyor, arz fazlası oluyor, ürün para etmiyor. Patatesi her yerde ekiyoruz, rekolte çok olunca fiyatlar düşüyor. Onun için bu havzalara göre tarım 941 havzaya göre ekimlerin yapılması, ürünlerin belirlenmesi aslında tarım sektöründe köklü bir değişikliği işaret ediyor. Biz kısaca diyoruz ki 'Kafana göre değil, havzana göre ek'. Böylece bir bölgede pamuk ekildiyse, öbür bölgede başka bir ürün ekilecek ve Türkiye'nin her köşesinde dengeli bir tarım politikası yerleşmiş olacak. Bu, önemli birşey. Bütün illerimizi, ilçelerimizi kapsayan, Tarım Bakanlığımız bir çalışma yaptı ve bugün çiftçinin elinde bir rehber var. Nerelere hangi ürünleri ekerse orada destek, teşvik alacağız. Bunların hepsi belirlendi. Böylece mağduriyetler önlemiş olacak, kaynak israfına son verilmiş olacak. Çiftçi yaptığı işten memnun olmuyorsa o zaman bir yerde yanlış var demektir."

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NDEN BAŞARILI OPERASYON
HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NDEN BAŞARILI OPERASYON
HALİLİYE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT EVİNE YOĞUN İLGİ
HALİLİYE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT EVİNE YOĞUN İLGİ