Advert
Advert

'Tayyip dede, ben babamı istiyorum'

Edirne’nin Keşan ilçesinde, küçük yaşta evlilik mağduru aileler bir araya gelerek, 'cinsel istismar yasası'nın çıkartılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binalı Yıldırım’dan destek istedi.

'Tayyip dede, ben babamı istiyorum'
Bu içerik 929 kez okundu.
Advert

Ülke gündeminde uzun süre tartışılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine Başbakan Binali Yıldırım tarafından komisyonda görüşülmek üzere geri çekilen “Cinsel istismar yasası”nın çıkartılması için Edirne’nin Keşan ilçesinde yaşayan mağdur vatandaşlar toplanıp, açıklama yaptı.

Keşan’da 104 aile mağdur
Keşan’a bağlı çoğunlukla Roman vatandaşların yaşadığı Yenimescit Mahallesi’nde toplanan mağdur vatandaşlar, burada basın açıklaması yaparak, mağduriyetlerinin giderilmesini, çocuklarının ve eşlerinin bir an önce cezaevinden çıkmasını istedi. Keşan’da 104 ailenin erken yaşta evlilik mağduru olduğu ve birçoğunun cezaevinde ceza yattığı öğrenildi.

"Özcan Purcu bu yasa tasarısıyla ilgili soru önergesi vermedi mi?"
Konuyla ilgili konuşan AK Parti 26. Dönem Milletvekili Adayı ve Trakya Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Fahrettin Savcı, Türkiye gündeminde son süreçte, 'cinsel istismar yasası' adı altında tartışılan tasarının mecliste geri çekildiğini hatırlatarak, "Bu cinsel istismar kanunu değil; erken evlilikten ötürü cezaevine düşen babayla, dışarıda kalan anne ve çocuğun kavuşması projesidir. Ben buradan CHP’den seçilen Roman milletvekilimiz Özcan Purçu’ya sesleniyorum. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a yasa çıkmasıyla ilgili yazı verdiniz mi, vermediniz mi? Bugün burada yağmur altında toplanan insanlar, çocuklarının ve kocalarının cezaevinden çıkmalarını istiyorlar. Bu kanun çıkmamasıyla aslında burada aileler paramparça ediliyor. Bu insanlar adam öldürmediler, vatana karşı gelmediler. Bu insanlar bir mecburiyetten dolayı evlendiler. İşte aile cüzdanları elimizde. Biz burada kimi cezalandırıyoruz. O zaman bu belgeyi neden verdiler? Eğer niyet cinsel istismar, tecavüz olsaydı, şu cüzdanı şu aile almazdı. Buradaki çocuklarımızın günahı ne? Bu yasa bir an önce çıkmalıdır. Çıkacağından da eminiz" diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Viranşehir’e Anjiyo ünitesi kuruluyor
Viranşehir’e Anjiyo ünitesi kuruluyor
 “Yaşama Yol Ver”
“Yaşama Yol Ver”