Advert
Advert

GAPTEM’DE ÇİFTÇİLERE ETKİN VE VERİMLİ SULAMA SİSTEMİ EĞİTİMİ VERİLDİ

GAPTEM’DE ÇİFTÇİLERE ETKİN VE VERİMLİ SULAMA SİSTEMİ EĞİTİMİ VERİLDİ
Bu içerik 2478 kez okundu.
Advert

“Suyun Bilinçli Kullanımı İçin Çiftçi Eğitim ve Yayım Faaliyetlerinin Artırılması” amacıyla GAP Tarımsal Eğitim Merkezi’nde çeşitli sulama birliklerine üye 32 çiftçiye Sulama Sistemleri hakkında eğitim düzenlendi.

10. Kalkınma Planı kapsamında, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca yürütülen eğitime Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığından koordinatörler, GAPTAEM Müdürü ve Uzman Eğitmenler katıldı. 

GAPTAEM Müdürü İbrahim Halil ÇETİNER, Etkin ve Verimli Sulamanın GAP bölgesi için çok önemli olduğunu belirterek, kurumda devam eden Damla Sulama, Yağmurlama Sulama ve Center – Pivot Sulama Sistemi hakkında bilgilendirmede bulunduktan sonra eğitimin başarılı geçmesi temennisiyle sözlerine son verdi.

Eğitim Yayım Ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı’ndan Dr. Mustafa Yavuz ÇELİK, 10. Kalkınma Planı çerçevesinde hazırlanan bu beş günlük eğitimin çiftçiye neler kazandıracağını, bu bilgileri kullanmanın faydalarını belirterek eğitimlerin belli aralıklarla devam edeceğini söyledi.

GAPTAEM Eğitim ve Yayım Bölüm Başkanı Mehtap SARAÇOĞLU, eğitimin çiftçiler için önemli olduğunu bu eğitimde Damla Sulama, Center - Pivot kullanım alanlarının uygulamalı olarak çiftçilere aktarılacağını, Enstitüdeki güneş pili hakkında çiftçilere bilgi verileceğini, eğitimin sonunda çiftçilerin arz ve taleplerin değerlendirilip Eğitim Yayım Ve Yayınlar Dairesi Başkanlığına rapor halinde sunulacağını ve her katılan çiftçiye katılım belgesinin verileceğini belirtti

GAPTAEM Toprak ve Su Kaynakları Bölüm Başkanı A. Suat NACAR Şanlıurfa’da yetiştirilen bazı bitkilerin sulama programı ve su tüketimi drenajın tanıtımı ve önemi, açık - kapalı drenaj sistemleri hakkında bilgi verdi.

Dr. Talip TUNÇ tarımsal sulamanın önemi ve toprak - bitki -su ilişkileri hakkında, Erdal GÜNEY damla sulama ile gübreleme, damla sulama sisteminin tanıtımı, unsurları, üstünlükleri projelendirilmesi ile ilgili karşılaşılan sorunlar hakkında bilgilendirmede bulundu.

 

Antep Fıstığı Araştırma İstasyonundan Ziraat Y. Mühendisi Serkan KÖSETÜRKMEN, yağmurlama sulama sistemini oluşturan unsurlardan bu sistemde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri ile yağmurlama sulama sisteminin bakımı işletilmesi hakkında, Tarsus Araştıma İstasyonundan Alper BAYDAR, sulama sistemlerinde boru tipleri çaplarının seçimi ve uygun pompa seçimi hakkında, GAPTAEM’den Dr. Veli DEĞİRMENCİ, sulama sistemlerinin karşılaştırılması ve bitkilerin su tüketimi hakkında bilgi verdi

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti