Advert
Advert

Suriye’deki mesleklerini Türkiye’de devam ettiriyorlar

Ülkelerinde çıkan iç savaştan dolayı Türkiye’ye gelen Suriyeli mülteciler, geçimlerini sağlayabilmek için ülkelerinde yaptıkları mesleklerini Türkiye’de icra etmeye çalışıyorlar..

Suriye’deki mesleklerini Türkiye’de devam ettiriyorlar
Bu içerik 912 kez okundu.
Advert

Ülkelerinde çıkan iç savaştan dolayı Türkiye’ye gelen Suriyeli mülteciler, geçimlerini sağlayabilmek için ülkelerinde yaptıkları mesleklerini Türkiye’de icra etmeye çalışıyorlar.
Suriye’de 2012 yılında çıkan iç savaştan buyana Türkiye’ye sığınan binlerce Suriyeli, hayata tutunabilmek için ülkelerinde yaptıkları baharat imalatını Türkiye’de sürdürüyor. Suriye’nin Telabyad kentinden 2012 yılında Türkiye’ye gelen ve 4 yıldır Akçakale ilçesinde ailesiyle beraber yaşayan Ziyad ve Raad kardeşler, Suriye’de öğrendikleri baharat imalatına Türkiye’de de devam ediyorlar. 13 yaşındaki Ziyad El Hafyan, "Biz bu işi Suriye’de de yapıyorduk. Türkiye’ye geldiğimizden beri yaklaşık olarak 4 yıldır ailece bu işi yapıyoruz. Babam baharat karşımı olan malzemelerin bir kısmını Gaziantep’ten, bir kısmını Şanlıurfa’dan getiriyor. Bu karışım altı bitkiden oluşuyor. Önce bunları kavuruyoruz, sonra öğütüyoruz. Öğütme işi bittikten sonra kardeşimle bu karışımı eliyoruz. Eleme bittikten sonra tartıp paketliyoruz. Paketleme bittikten sonra kolilere koyup dağıtıma hazır hale getiriyoruz. Bu baharatların bir kısmını Akçakale’deki Suriyeli bakkallara bir kısmını da Gaziantep’e, bir kısmını Şanlıurfa’daki baharatçılara satıyoruz. Çok şükür bu işimizi sürdürerek hayatta kalmaya çalışıyoruz" dedi.
Suriyeli iki kardeş, bir depoda ve soğuk ortamda çalışıyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
ŞANLIURFALI DART SPORCULARININ HEDEFİ AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU
ŞANLIURFALI DART SPORCULARININ HEDEFİ AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU
Şanlıurfa’da UMKE ATAK Etkin Rol Alacak.
Şanlıurfa’da UMKE ATAK Etkin Rol Alacak.