Advert
Advert

Birecik Belediyesi kendi gelir öz kaynağını oluşturacak

Büyükşehir Belediyesi Kanununun yürürlüğe girmesinden sonra Türkiye genelindeki her ilçe belediyesi gibi ciddi oranda gelir kaybı yaşayan Şanlıurfa’nın Birecik İlçe Belediyesi, kendi gelirini oluşturmak için harekete geçti..

Birecik Belediyesi kendi gelir öz kaynağını oluşturacak
Bu içerik 2355 kez okundu.
Advert

Büyükşehir Belediyesi Kanununun yürürlüğe girmesinden sonra Türkiye genelindeki her ilçe belediyesi gibi ciddi oranda gelir kaybı yaşayan Şanlıurfa’nın Birecik İlçe Belediyesi, kendi gelirini oluşturmak için harekete geçti.
Otopark, hamam gibi tesislerin yanı sıra dükkanlar inşa edip, kiraya vermeyi planlayan belediye, yeni projelere kaynak oluşturacak düzenli gelir kapıları açmayı hedefliyor.
Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile belediye gelirinin neredeyse sıfıra düştüğünü belirtti. Bu durumda yeni yatırıma harcayacak paranın söz konusu bile olmadığını ifade eden Pınarbaşı, “İlk 5 yıllık dönemde ilçeye yaptığımız hizmetler ortada. Bu dönemde çok başarılı işler çıkardık. Ancak, Büyükşehir olunca tüm ilçe belediyeleri sıkıntıya düştü. Bu kanun, ilçe belediyelerinin parayla bağını tamamen kesti. Gelen para, ancak işçi ve memur maaşlarını yetiyor. Yaptığımız işleri de özel çabalarla bakanlıklardan yardım isteyerek gerçekleştiriyoruz. Tabi ki bu mazeret olamaz. Bunu vatandaşa mazeret olarak sunamayız. Çözüm üretmemiz lazım” dedi.
Buğday pazarının yerine dükkanlar yapılacak
Belediyenin kendi öz gelirini oluşturması gerektiğini belirten Pınarbaşı, bunun için de kafalarında birçok proje olduğunu kaydetti. Yeni yapılan devlet hastanesinin karşısındaki buğday pazarı taşındığı zaman buraya dükkanlar yapıp kiraya vermeyi planladıklarını ifade eden Pınarbaşı, “Orası belediyeye ait. Proje hayata geçtiğinde belediyemiz için önemli bir gelir kapısı olacak. O gelirle de projelerimizi gerçekleştireceğiz. Yani kendi kaynağımızı kendimiz oluşturmuş olacağız. Burada eczaneler, kafeteryalar ve başka iş yerleri olacak” şeklinde konuştu.
Otopark ve Türk hamamı ile düzenli gelir
“Kendi öz gelirinizi oluşturamazsanız İller Bankasından gelen para ile hiçbir şey yapamazsınız” diyen Pınarbaşı, “Dükkanların yanı sıra bir de otopark projemiz var. Otoparkı da eğer her şey düşündüğümüz gibi olursa yap-işlet-devret modeli ile yaptıracağız. Belediyenin kasasından para çıkmadan. Bu olmazsa İller Bankasından kredi kullanacağız. Bu otoparkı da yapacağız. Baktığımız zaman otopark da belediyemiz için büyük bir gelir kapısı olmuş olacak. Ayrıca, bir Türk hamamı projemiz var. İhalesine başlandı. Kültür merkezinin altında olacak. 6 ay içerisinde yapıp bitireceğiz. O bölgede de hakikaten Türk hamamı standartlarına uygun bir hamam yok. Ben öyle sanıyorum ki çok büyük ses getirecek. Bayanlar açısından bilhassa. İyi de bir gelir kaynağı olacak belediyemiz için” dedi.
2017 yılında belediye gelirlerinde de bir düzenleme yapılacağını kaydeden Pınarbaşı, “Dolayısıyla o düzenleme yapıldığı zaman, biz ekonomik olarak daha güçlü olmuş olacağız” diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
KARAHANTEPE’YE DOĞA YÜRÜYÜŞÜ
KARAHANTEPE’YE DOĞA YÜRÜYÜŞÜ
ŞANLIURFALI DART SPORCULARININ HEDEFİ AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU
ŞANLIURFALI DART SPORCULARININ HEDEFİ AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU