Advert
Advert

Doktorun hasta yakını tarafından darp edildiği iddiası

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Aile Sağlık Merkezinde (ASM) görevli bir doktor, hasta yakını tarafından darp edildiğini iddia etti..

Doktorun hasta yakını tarafından darp edildiği iddiası
Bu içerik 912 kez okundu.
Advert

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Aile Sağlık Merkezinde (ASM) görevli bir doktor, hasta yakını tarafından darp edildiğini iddia etti.
Edinilen bilgiye göre, bir süre önce kabloların çalınması üzerine Yenişehir Mahallesi’nde bulunan 5 Nolu ASM’de internet kesildi. Bu nedenle doktorlar hasta bilgilerine ve kan tahlili sonuçlarına ulaşamadı. İki gün önce kan veren Osman E. isimli hasta yakını sağlık merkezini arayarak, sonuçlarını sordu. Telefonda başlayan tartışma üzerine ASM’ye giden hasta yakınlarının Doktor Süleyman Tekeş’i darp ettikleri iddia edildi. Yaşanan arbedeyi gören sağlık merkezi çalışanları kavgayı ayırarak durumu polise bildirdi. ASM’ye giden polis ekipleri Osman E. ile oğlunu gözaltına alarak emniyet müdürlüğüne götürdü.
İfadeleri alınan şüphelilerin serbest bırakıldığı öğrenilirken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
İnternet kesintisi nedeniyle yaşanan aksamalar yüzünden talebini yerine getiremedikleri hastanın saldırısına maruz kaldığını söyleyen Doktor Süleyman Tekeş, “Aynı zamanda aynı hastanın hem fiziki darbına hem bıçaklı saldırısına maruz kaldım. Bununla ilgili emniyet güçlerine haber verdik. Kendisinden şikayetçi davacı oldum. Bu olayın takipçisi olacağım” dedi.
Bu tür olaylara karşı tedbir alınması gerektiğini belirten Tekeş, “Sağlık Bakanlığının bu konuda bir düzenleme yapıp biraz daha sahiplenmesini talep ediyoruz. Boynumdaki sıyrıklar gözümdeki morluklar hepsi darp sırasında oldu. Bu kendimi korumuş halim, mümkün mertebe saldırganı kendimden uzak tutmuş halim. Bunu yapacak gücüm kuvvetim olmasaydı belki de başka şekilde haber yapıyor olurdunuz” diye konuştu.
Polis, darp olayının duyulması üzerine ASM’de basın açıklaması yapmak için toplanan sağlık sendika ve derneklerine izin alınmadığı gerekçesiyle izin vermedi.
Sağlık çalışanları darp edilen doktora geçmiş olsun dileklerini ilettikten sonra dağıldı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NDEN BAŞARILI OPERASYON
HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NDEN BAŞARILI OPERASYON
HALİLİYE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT EVİNE YOĞUN İLGİ
HALİLİYE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT EVİNE YOĞUN İLGİ