Advert
Advert

Suriyelilerin Kızılay Kart izdihamı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir süre önce dağıtımına başlanan Kızılay Kartı almak isteyen Suriyeliler, toplandıkları bankanın önünde izdihama neden oldu..

Suriyelilerin Kızılay Kart izdihamı
Bu içerik 1122 kez okundu.
Advert

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir süre önce dağıtımına başlanan Kızılay Kartı almak isteyen Suriyeliler, toplandıkları bankanın önünde izdihama neden oldu.
Cumhuriyet Caddesi’ndeki bir kamu bankasının önünde toplanan Suriyeliler, izdihama neden oldu. Sürücüler ve esnafın caddeyi açma çabaları sonuçsuz kalınca, olay yerine zabıta ile polis ekipleri gönderildi. Zabıta aracından yapılan anonsla cadde boşaltılmaya çalışırken, polis Suriyelileri kaldırıma çıkarmak için yoğun çaba harcadı.
Avrupa İnsani Yardım Fonu (ECHO), Dünya Gıda Programı (WFP) ve Türk Kızılayı iş birliğince başlatılan "sosyal uyum yardımı" programı kapsamında dağıtımı devam eden Kızılay Kartı almaya hak kazananları bir kısmının kartlarını ve yatırılan paraları almak için bankaya gittikleri öğrenildi.
550 aileye dağıtılacak kartlarda her aile ferdine 100 liralık yardım yapılacağı belirtilirken, kart hakkı elde edemeyen bazı Suriyeli aileler, eve eli boş döndü.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Harran Üniversitesi’nden Elektrikli ve Hibrit Araçlar Alanında Önemli İş Birliği
Harran Üniversitesi’nden Elektrikli ve Hibrit Araçlar Alanında Önemli İş Birliği
Hedef Şanlıurfa’yı Turizme Hazırlamak
Hedef Şanlıurfa’yı Turizme Hazırlamak