Advert
Advert

Özyavuz’dan “referandum” mesaisi

Şanlıurfa’nın Harran İlçe Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, hafta sonunu, nisan ayında yapılacak referandumla halkın oyuna sunulacak Cumhurbaşkanlığı sistemini anlatarak geçirdi..

Özyavuz’dan “referandum” mesaisi
Bu içerik 1159 kez okundu.
Advert

Şanlıurfa’nın Harran İlçe Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, hafta sonunu, nisan ayında yapılacak referandumla halkın oyuna sunulacak Cumhurbaşkanlığı sistemini anlatarak geçirdi.
Hükümet sistemi değişikliğinin gündeme geldiği ilk günden bu yana konuyla ilgili saha çalışmalarını sürdüren Özyavuz, anayasa değişikliği paketinin Meclis’ten geçip, onay için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderilmesiyle çalışmalarına hız verdi.
Bütün hafta sonunu referandum kampanyasına ayıran Özyavuz, sabahtan gece geç saatlere kadar kapı kapı gezdi, evlere misafir oldu. Özyavuz, ilçe halkıyla bir araya geldiği toplantılarda, Cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye’ye kazandıracaklarını anlattı.
Mevcut anayasa ve hükümet sisteminin, millet iradesini egemen kılmayı hedefleyen Türkiye’ye artık dar geldiğini ifade eden Özyavuz, “Halkımız referandumda ’evet’ oyu vererek, vatanımızın, milletimizin ve çocuklarımızın geleceğini güven altına alacaktır” dedi.
Cumhurbaşkanlığı sistemine geçişi sağlayacak anayasa değişikliğinin yasalaşması ile Türkiye’de vesayete dayalı sistemin ortadan kalkacağını belirten Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, “Referandum sürecinde halkımızın yanlış ve yanıltıcı iddialarla yönlendirilmesini önlemek paketin tüm maddelerini halkımıza en sade dille anlatacağız. Paketinin doğru anlaşılması için referanduma kadar yoğun bir gayretle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Harran Üniversitesi’nden Elektrikli ve Hibrit Araçlar Alanında Önemli İş Birliği
Harran Üniversitesi’nden Elektrikli ve Hibrit Araçlar Alanında Önemli İş Birliği
Hedef Şanlıurfa’yı Turizme Hazırlamak
Hedef Şanlıurfa’yı Turizme Hazırlamak