Advert
Advert

Şubat 20 Bin Öğretmen Ataması Branş ve Kontenjan Dağılımı Bekleniyor

Şubat 20 Bin Öğretmen Ataması Branş ve Kontenjan Dağılımı Bekleniyor
Bu içerik 2603 kez okundu.
Advert

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz öğretmen adaylarının merakla beklediği atama haberini geçtiğimiz hafta açıkladı. Bakan İsmet Yılmaz öğretmen adaylarına atama haberini verirken yaptığı açıklamasında "Başbakanımız, Maliye Bakanımız ve Çalışma Bakanımızın talimatıyla, önümüzdeki hafta duyurusunu yapacağız, 20 bin öğretmenin alımını yapacağız. Öğretmenlerimiz için hayırlı uğurlu olsun." ifadelerine yer verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak olan 20 Bin öğretmen ataması için, adaylar detayları merakla bekliyor. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın 20 Bin öğretmen ataması açıklaması sonrası, bu hafta içi tüm detayların belli olması bekleniliyor. Sosyal medya ve haber kaynaklarının gündemine oturan bu konu merakla bekleniliyor.

Hangi Branştan Kaç Öğretmen Alımı Olur?

Bazı haber kaynakları bu konuda tahmin belirten sayılar verse de, bölümlere göre alımı yapılacak net sayıların bilinebilmesi için, MEB tarafından yapılacak açıklama bekleniliyor.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz: "Başbakanımız, Maliye Bakanımız ve Çalışma Bakanımızın talimatıyla, önümüzdeki hafta (yani bu hafta) duyurusunu yapacağız, 20 bin öğretmenin alımını yapacağız. Öğretmenlerimiz için hayırlı uğurlu olsun" demişti.

Geçtiğimiz Yıllarda Alımlarda Branşlar Nasıl Dağılmıştı?

2016 yılı Ekim ayında yapılan atamalarda 4157 kadro ile Sınıf Öğretmenlerine verilmişti. İkinci olarak İngilizce branşına 3934 kadro verilmiş, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi branşına 3789 kadro verilmişti. Sonrasında ise sıralama İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, Türkçe, Özel Eğitim, Fen ve Teknoloji, Rehberlik, Matematik, Beden Eğitimi, Biyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı olarak sıralanmıştı.

2015 yılı Eylül ayında yapılan atamalarda ise, Sınıf öğretmenliği yine en fazla alım yapılan branş olmuş, sonrasında ise İngilizce, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İlköğretim Matematik, Okul Öncesi gelmişti.


ALIMLAR KPSS PUAN SIRASINA GÖRE OLACAK

Şubat ayı 20 bin öğretmen ataması branş ve kontenjan dağılımının bu hafta Milli Eğitim Bakanlığının resmi web adresi üzerinden açıklanması bekleniyor. Söz konusu öğretmen alımlarında branş ve kontenjan dağılımlarının açıklanmasının ardından ilanın çıkması ile öğretmen adaylarından başvurular alınmaya başlanacak.

Başvuruların değerlendirme işlemleri KPSS puan sıralamasına göre yapılacak. Ayrıca kontenjanların açıklanmasının ardından branşlara alınacak öğretmen sayısının 3 katı kadar öğretmen adayı mülakata çağırılacak.

NOT: 20 Bin öğretmen alımı sözleşmeli olarak gerçekleştirilecektir.



Kaynak: Kamupersoneli.net

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
KARAHANTEPE’YE DOĞA YÜRÜYÜŞÜ
KARAHANTEPE’YE DOĞA YÜRÜYÜŞÜ
ŞANLIURFALI DART SPORCULARININ HEDEFİ AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU
ŞANLIURFALI DART SPORCULARININ HEDEFİ AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU