Advert
Advert

İlk atlayışını balkondan çarşafla yapmış

Base Jumper serbest atlayış sporcusu Cengiz Koçak, Ceylanpınar Belediyesi tarafından düzenlenen programda gençlerle bir araya geldi..

İlk atlayışını balkondan çarşafla yapmış
Bu içerik 762 kez okundu.
Advert

Base Jumper serbest atlayış sporcusu Cengiz Koçak, Ceylanpınar Belediyesi tarafından düzenlenen programda gençlerle bir araya geldi.
15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Konferans Salonunda düzenlenen programda serbest atlayış sporcusu Cengiz Koçak, spora nasıl başladığını anlattı. Koçak, Base Jumper’in nasıl bir spor olduğu konusunda da bilgiler vererek, "Kendimi atlayarak ifade ediyorum" dedi.

Spora ilginç başlayış
Atlayış hayalinin 7 yaşında başladığını belirten Koçak, ilk atlayışını ise ilkel yöntemle yaptığını söyledi. Koçak, çocukken yaptığı ilk atlayışı ile ilgili, "Gördüğüm paraşütçülere özendim. Evdeki çarşafı alarak, balkondan atladım" dedi.
Atlayış yapabilmek için askere paraşütçü olarak yazıldığını da anlatan Koçak, askerde ise yaklaşık 5 bin kez uçaklardan atladığını ifade etti. Base Jumper yapmak isteyen kişilere önce kaza videoları izlettiğini söyleyen Koçak, buna rağmen bu sporu yapmak isteyenlere eğitim verdiğini belirtti. 7 ülkeden 10 öğrenci yetiştirdiğini anlatan Koçak, serbest atlayış dalında dünya üçüncülüğünün olduğunu belirtti.
Program sonrasında bir açıklama yapan Ceylanpınar Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Daşkıran, programa iştirak eden Cengiz Koçak’a teşekkür etti.
Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hidayet Dik ise "Cengiz hocamıza bu güzel programdan dolayı teşekkür ediyorum. Program için Yüksel hocam ve Şerif hocam ön ayak oldular. Biz de Ceylanpınar Belediyesi Kültür Müdürlüğü olarak bu konuda biz de her türlü desteğe hazır olduğumuzu belirttik" diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti