Advert
Advert

Dicle Edaş, kırılan trafo ve pano kapılarına asma kilit yetştiremiyor

Dicle Elektrik Dağıtım, sorumluluk bölgesinde bulunan illerdeki trafo ve pano kapılarına asma kilit yetiştiremez oldu. Geçen yıl kırılan kırılan 14 bin 152 asma kilidini değiştiren ekipler, bu yılın ilk üç ayında ise 2 bin 707 kilidi yenilemek zorunda kaldı.

Dicle Edaş, kırılan trafo ve pano kapılarına asma kilit yetştiremiyor
Bu içerik 932 kez okundu.
Advert
Dicle Elektrik Dağıtım, sorumluluk bölgesinde bulunan illerdeki trafo ve pano kapılarına asma kilit yetiştiremez oldu. Geçen yıl kırılan kırılan 14 bin 152 asma kilidini değiştiren ekipler, bu yılın ilk üç ayında ise 2 bin 707 kilidi yenilemek zorunda kaldı
Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerinde hizmet veren Dicle Edaş, kayıt dışı elektrik kullanmak, atan şalterleri kaldırmak ve hırsızlık gibi değişik gerekçelerle kırılan trafo ve pano kapılarının asma kilitleri nedeniyle sıkıntı yaşıyor. 6 ildeki trafo ve pano merkezlerinde geçen yıl kırılan 14 bin 152 asma kapı kilidini yenileyen enerji şirketi, yılbaşından bu yana ise aynı sebeple 2 bin 707 kilidi değiştirdi. Firma yetkilileri değiştirilen kilit sayısının ise son 66 günde 2 bin 707’yi bulduğunu ifade etti.
Vatandaş ihbarı üzerine ortaya çıktı
Kapısının açık unutulduğu veya müdahale sonrasında asma kilidin takılmadığı düşünülerek yapılan vatandaş ihbarları üzerine araştırılan durumun gerçekte kırılan asma kilitlerden kaynaklandığı belirlendi.
Enerji şirketi yetkilileri, trafo ve panoların kapısındaki asma kilitler, yetkisi olmayan kişilerin dışarıdan yaptığı müdahaleler sonucunda kırıldığını tespit ettiklerini belirterek, zaman zaman da halkın can güvenliğini sağlamak maksadıyla panoların ya da trafoların üzerinde bulunan uyarıcı metal levhaların bile sökülüp, satıldığını belirlediklerini kaydetti.
Tehlike uyarısı
Yetkililer, araştırmalarda pano kilitlerini kıranların başında ise aşırı yüklenme sonucunda güvenlik amacıyla atan şalterlere müdahale etmek için görevlilerin gelmesini beklemeyenlerin yer aldığını açıkladı. Bunları kayıt dışı elektrik kullanmak isteyenlerin takip ettiğini vurgulayan yetkililer, onlardan sonra da trafo veya panolardaki bakır aksamı çalmak isteyen hırsızların geldiğini savundu.
Firma yetkilileri, kildi kırıldığı için kapısı açık kalan elektrik panolar ise, Dicle Elektrik Dağıtım ekipleri görüp müdahale edinceye kadar tehlike oluşturduğunu hatırlatarak, vatandaşları uyardı. Yetkililer, halktan, can güvenliğini tehdit eden bu tür kilidi kırık pano gördüklerinde zaman geçirmeden mutlaka Dicle Elektrik’e bildirmelerini istedi. Firma yetkilileri içerisinde elektrik enerjisi himaye eden pano veya trafolara yetkisi olmayan kimsenin müdahale etmemeleri konusunda da çağrıda bulundu.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NDEN BAŞARILI OPERASYON
HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NDEN BAŞARILI OPERASYON
HALİLİYE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT EVİNE YOĞUN İLGİ
HALİLİYE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT EVİNE YOĞUN İLGİ