Advert
Advert

Eyyübiye Belediyesinden kadınlar günü etkinliği

Eyyübiye Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından organize edilen 8 Mart Dünya Kadınlar günü etkinlikleri dolu dolu geçti..

Eyyübiye Belediyesinden kadınlar günü etkinliği
Bu içerik 1427 kez okundu.
Advert
Eyyübiye Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından organize edilen 8 Mart Dünya Kadınlar günü etkinlikleri dolu dolu geçti.
Eyyübiye Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikler vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. İlki Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür Merkezinde gerçekleşirken etkinliğin ikincisi ise GAPTEM konferans salonunda yapıldı. GAPTEM konferans salonunda yapılan etkinliklerde engelli ressam Ayşe Işık tarafından açılan sergiyi gezen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci duygu dolu anlar yaşadı. Ressam Ayşe Işık’la yakından ilgilenen Başkan Ekinci ve eşi Ayşe Ekinci gelen misafirlerin fotoğraf çekme taleplerini de geri çevirmedi. Ayşe Işık resim sergisi ve kitap imza töreninden sonra sahne alan sanatçı Derya Sahil Eroğlu katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı.
Programda bir konuşma yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı. Başkan Ekinci, "8 Mart 1857 yılında ağır şartlar altında, haksız rekabetin olduğu ortamda kadınlar bir araya gelip haklarını savunurken orada ölen kadınlar oldu. Onun anısına 1910 yılında Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmaya başlandı. Ülkemizde de 1921 yılında başladı. Biz derin bir medeniyetin mensuplarıyız. İslam’dan önce kızların ve kadınların diri diri gömüldüğü bir toplumdan İslamiyet sayesinde baş tacı edildiği bir duruma geldik. Kadınların bu anlamda değeri, sahip olduğumuz inancı vermiştir. Ayşe Işık kardeşimizin yaptığı faaliyetleri önemsiyoruz" dedi.
Resim sergisi açan Ayşe Işık ise, "5 yaşında buğday biçme makinesine iki kolumu kaptırdım. Önce biri gitti, diğeri ile onu kurtarmaya çalışayım derken ikisini de kaptırdım ama kadının çalışma azmini göstermek için gece gündüz demeden çalıştık. Bugün de belediyemizin etkinliklerine katılmak üzere buradayız. Yakında Amerika’da bir sergimiz olacak. İnşallah sesimizi her yere duyuracağız. Eyyübiye Belediyesine çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Sanatçı Derya Sahil Eroğlu ise, "Burada olmaktan gurur ve onur duyuyorum. Sanata ve sanatçıya olan hassasiyetlerinden ve desteklerinden dolayı Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve eşi Ayşe Ekinci’ye çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NDEN BAŞARILI OPERASYON
HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NDEN BAŞARILI OPERASYON
HALİLİYE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT EVİNE YOĞUN İLGİ
HALİLİYE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT EVİNE YOĞUN İLGİ