Advert
Advert

Eyyübiye’de tapu sorunu için istişare toplantısı yapıldı

Belediye Başkanı Mehmet Ekinci vatandaşlara, Eyyübiye’de tapu sorunun çözümünde gelinen son noktayı aktardı..

Eyyübiye’de tapu sorunu için istişare toplantısı yapıldı
Bu içerik 1014 kez okundu.
Advert
Belediye Başkanı Mehmet Ekinci vatandaşlara, Eyyübiye’de tapu sorunun çözümünde gelinen son noktayı aktardı.
Ekinci, bir yandan yaklaşan seçim öncesi çalışmalar, diğer yandan da belediyenin yaptığı ve yapacağı çalışmalar için vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. 16 Nisanda yapılacak olan halk oylamasında seçimlerin ülkenin geleceği açısından önemli olduğunun vurgusunu her platformda dile getiren Ekinci, vatandaşlara neden evet demeleri gerektiğini de anlatıyor. Buhara, Haleplibahçe, Mance ve Dedeosman Mahallesindeki vatandaşlarla yapılan istişare toplantısında gündem referandum ve tapu sorunuydu. Eyyübiye Belediyesi olarak tapu sorunun çözümünde geldikleri noktayı vatandaşlara aktaran Ekinci, “sorunun çözümü için gerekli adımlar atıldı. İlk meyvelerini de almaya başladık" dedi.
4 mahalleden vatandaşların katıldığı istişare toplantısına Ak Parti Eyyübiye Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Ağar, belediye meclis üyeleri ve başkan yardımcıları da Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye eşlik etti.
Yoğun katılımın gerçekleştiği istişare toplantısında bölgede en çok talep edilen tapu ile ilgili çalışmaları aktaran Ekinci, “konu tapu meselesi, yaptığımız çalışmaların genel anlamını ortaya koyan çalışmaları sizlere ifade edeceğiz. Gerek belediye olarak gerekse bakanlıklarda takip ettiğimiz hatta Türkiye büyük millet meclisinde şuan değişiklik teklifi var. Bir kanun ile ilgili bu konuda bir kaç söz söyleyeceğim. Birincisi biliyorsunuz burada 3 tip tapu sorunu vardır, bir vakıflara ait olan yerler, vatandaşa ait olan yerler ve milli Emlak’la ilgili olan yerler. Milli Emlak’a ait olan yerler yasa ile 2003 yılından önce vatandaş yapısını yapmış ise burada kurulacak olan komisyonun belirleyeceği bir fiyatla o yerler vatandaşa verilir bunun ile ilgili çalışmayı başlattık.
“Eyyübiye’de inşallah bu tapu dağıtımları devam edecektir”
Ekiplerimiz şuan çalışmalarını sürdürüyor diyen Ekinci konuşmasının devamında, “vatandaşa ait olan yerlerde vatandaşın tabi ki rızası gerekiyor. Belediye ancak orada iki kişi arasında arabuluculuk görevi yapabilir. Gerekli imar düzenlemeleri yapar vakıflar ile ilgili olan konu Milli Emlak’a benzer ama çözümü biraz daha kolay ama vakıflarında adım atması şeklinde bir olay. Buhara mahallemizde 46 evin tapuları kesilmeye başlandı şuan çalışmalar bitti. Belediye olarak bizim vermemiz gereken yazılar yapmamız gereken çalışmaları yaptık. Bildiğim kadarı ile 7-8 tapu daha kesildi ve toplamda ilk bize gelen talep 46 ev ile ilgilidir. 46 ev ile ilgili olan durum inşallah çözüldü. Eyyübiye’nin en büyük sorununun tapu sorunu olduğunu biliyoruz bunu bilmek tabi ki yetmez gereğini yapmak lazım gereği içinde şu anda 3 ekibimiz ölçümlere başlamış durumdalar. Bir taraftan bakanlıktan ve Milli Emlak’tan izin taleplerimizi yazmışız o izin talepleri geldikçe de inşallah bu tapu dağıtımları devam edecektir. Buhara Mahallesinde yapılan 46 ev ile ilgili çalışmada Akşemsettin Mahallesinde yapıldı şuan Topdağı Mahallesinde bitmek üzeredir” şeklinde konuştu.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NDEN BAŞARILI OPERASYON
HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NDEN BAŞARILI OPERASYON
HALİLİYE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT EVİNE YOĞUN İLGİ
HALİLİYE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT EVİNE YOĞUN İLGİ