Advert
Advert

Büyükşehir belediyesi bir köprülü kavşak daha yapıyor

Kent merkezi ile havaalanı arasında ışıksız trafik akışını sağlamak amacıyla 7 ayrı köprülü kavşak yapımını hedefleyen, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda üçüncü köprülü kavşağı Karaköprü ilçesinin Kolsuzoğlu Bulvarına keşisen alanda yapmak için çalışma başlattı..

Büyükşehir belediyesi bir köprülü kavşak daha yapıyor
Bu içerik 2558 kez okundu.
Advert
Kent merkezi ile havaalanı arasında ışıksız trafik akışını sağlamak amacıyla 7 ayrı köprülü kavşak yapımını hedefleyen, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda üçüncü köprülü kavşağı Karaköprü ilçesinin Kolsuzoğlu Bulvarına keşisen alanda yapmak için çalışma başlattı.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır yolu üzerinde yapımını tamamladığı 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Köprülü Kavşağının ardından yine aynı güzergahta havaalanına kadar trafik akışını hızlandırmak amacıyla projelendirdiği 3 katlı köprülü kavşağın yapımı için kolları sıvadı.
Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin öncülüğünde yapımına hız verilen “Narlıdere Katlı Köprülü Kavşak” öncesinde bölgede yer alan 15 adet evin kamulaştırmasını yaparak yıkımını gerçekleştirildi. Kavşak yapımı için ihale gününün alındığı kavşağın ihalesinin önümüzdeki günlerde yapılacağı da bildirildi.
Karaköprünün her iki yakası birbirine bağlanacak
Çardaklıkaya Bulvarı ile Karaköprü ilçesinin önemli yolarından biri olan Yeşiloğlu Bulvarına geçiş sağlayan Kolsuzoğlu Bulvarını birbirine bağlayacak olan “Narlıdere Köprülü Kavşağı” kesintisiz bir ulaşım imkanı sağlayacağı belirtiliyor.
Kavşak yapımıyla Çardaklıkaya Bulvarı ile Kolsuzoğlu Bulvarı 430 metrelik art germe bir viyadükle bağlanacak. Diyarbakır Yolu güzergahı ise dal-geç şeklinde olacak ve tüm proje yan yollarıyla beraber 3 katlı olarak inşa edilecek. Güzergah tamamen trafik yoğunluğundan arındırılarak Karaköprü, Çevik Kuvvet Kavşak Projesi yapımı sırasındaki trafik yoğunluğunun da önüne geçilmesi planlanıyor.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
ŞANLIURFALI DART SPORCULARININ HEDEFİ AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU
ŞANLIURFALI DART SPORCULARININ HEDEFİ AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU
Şanlıurfa’da UMKE ATAK Etkin Rol Alacak.
Şanlıurfa’da UMKE ATAK Etkin Rol Alacak.