Advert
Advert

Birecikli gençler Evet Sempozyumunda buluştu

Şanlıurfa’nın Birecik İlçe Belediye Başkanı M. Faruk Pınarbaşı, 16 Nisanda yapılacak referandumun Türkiye için yeni bir milat olduğunu belirterek, bu referandumun, Türk demokrasi tarihinin gelmiş geçmiş en önemli seçimi olduğunu söyledi..

Birecikli gençler Evet Sempozyumunda buluştu
Bu içerik 832 kez okundu.
Advert

Şanlıurfa’nın Birecik İlçe Belediye Başkanı M. Faruk Pınarbaşı, 16 Nisanda yapılacak referandumun Türkiye için yeni bir milat olduğunu belirterek, bu referandumun, Türk demokrasi tarihinin gelmiş geçmiş en önemli seçimi olduğunu söyledi.
Pınarbaşı, Birecik Belediyesi ile AK Parti İlçe Başkanlığının lise öğrencilerine yönelik düzenlediği Evet Sempozyumunda anayasa değişikliği paketi ve Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemini anlattı. Enver Nebihe Karaata Kültür Merkezinde 2 gün boyunca devam eden sempozyumda kürsüye çıkan Pınarbaşı, Türkiye’nin çok önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, 16 Nisanda yapılacak referandumun, Türk demokrasi tarihinin en önemli sınavı olduğunu kaydetti.
Demokrasi gereği herkesin fikrine saygı duyduklarını, ancak neden evet denilmesi gerektiğini de anlatmak zorunda olduklarını ifade eden Pınarbaşı, “Türkiye 20-30 yıl önceki Türkiye değil. Ekonomide, sanayide, tarımda, eğitimde, sağlıkta kendini geliştirmiş, mükemmel bir ülke olmuştur. Bugün kendi silahını, uçağını, tankını, topunu yapabiliyor. Türkiye güçlü bir ülke ve bu büyük avantaj. Ancak güçlü olmanın bir de dezavantajı var. Güçlü ülkelerin düşmanları da güçlü ülkelerdir” dedi.
Bati, Türkiye’nin önünü kesmeye çalışıyor
Belediye Başkanı M. Faruk Pınarbaşı, bunun son örneğinin Hollanda olduğunu belirterek, Hollanda hükumetinin Türk bakanlara yönelik çirkin davranışlarına dikkat çekti. Pınarbaşı, “Bakanlarımızın konuşma yapmasına izin vermediler. Bakanımızın kendi büyükelçiliğimize girmesine müsaade etmediler ve zorla sınır dışı ettiler. Ama diğer taraftan terör örgütü FETÖ’ye, PKK’ya, DEAŞ’a mensup insanlar çok rahat oralarda dolaşabiliyorlar, hayır propagandası yapabiliyorlar. Peki evet için propaganda yapılmasına neden müsaade etmiyorlar. Çünkü biliyorlar ki eğer referandumda ‘evet’ önde olursa, Türkiye’nin önünün tutulması mümkün değil. Biliyorlar ki Türkiye’nin daha da güçlenmesine engel olamayacaklar” şeklinde konuştu.
Bati ülkeleri engel oluyorsa bilin ki doğru yoldayız
Çok sayıda terör örgütünün aynı anda Türkiye’de saldırmasının da tesadüfle açıklanamayacağını kaydeden Pınarbaşı, “Diğer taraftan yanı başımızda Suriye cayır cayır yanıyor. Bu sırada Türk askeri Özgür Suriye Ordusu ile El Bab’a kadar gidiyor. Neden, DEAŞ denen belayı bertaraf etmek, Türkiye’yi rahatlatmak için. Sevgili gençler, eğer Batı ülkeleri senin gelişmeni engelliyorsa bilin ki Türkiye doğru yolda ilerliyor” diye konuştu.
16 Nisan Türkiye için milat
16 Nisanda yapılacak referandumu milat olarak nitelendiren Pınarbaşı, ”Türkiye’nin önünün açılması için çok önemli bir tarih. Bu referandumu Türk demokrasi tarihinde gelmiş geçmiş en önemli seçim olarak görüyoruz. Niye, siz gençlerimizin geleceği için” ifadelerini kullandı.
18 yaşı tartışmaya bile gerek yok
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 18 yaşındaki gençlere seçilme hakkı tanıyan maddeye yönelik eleştirilerine de tepki gösteren Pınarbaşı, “Kılıçdaroğlu, 18 yaşındaki gençlere seçilme hakkı verildiği için feveran ediyor. Efendim 18 yaşındaki genç milletvekili, belediye başkanı olabilir mi, meclis üyesi, muhtar olabilir mi diye. Eğer ki 18 yaşındaki genç kendini topluma kabul ettirebiliyorsa neden olmasın. Bundan hiç kimse gocunmasın. Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fethettiğinde 21 yaşındaydı. Bu tartışmaya gerek bile yok. 18 yaşındakinin oyunu alıyorsan milletvekili, belediye başkanı olmasından da rahatsız olmayacaksın. Bunu kabulleneceksin. Gençler, bunlara 16 Nisanda çok net ve kesin bir cevap vermeli” dedi.
Türkiye istikrarsızlıktan çok çekti
Anayasa değişikliği paketindeki 18 maddeyi tek tek gençlere anlatan Pınarbaşı, “Tek adam gibi aslı olmayan iddialar ortaya atıyorlar. Tarihe bir göz atalım. İlk Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk CHP’yi kurdu. Parti genel başkanıyken aynı zamanda Cumhurbaşkanıydı. Yani bunların deyimiyle tek adam. Ne oldu sonradan sistem değişime uğradı, istikrarsızlık başladı. 114 defa Cumhurbaşkanlığı seçimin tekrarlandığı bir meclis tablosu çıktı karşımıza. Koalisyonlar karşımıza çıktı. Her dönem istikrarsız bir hükmet oldu. Bugün 65. Hükumet görevde. Hesapladığımızda hükumetlerin ömrü bir yıl civarında. Bu kime zarar verdi, tabii ki ülkemize, halkımıza, topluma zarar verdi. Çünkü istikrarsız bir devlete, istikrarsız bir ülkeye ne yabancı gelir yatırım yapar ne de ekonomi düzgün bir şekilde rayında gider. Bugün geçmişe baktığımızda rahmetli Demirel de rahmetli Özal da rahmetli Erbakan da rahmetli Türkeş de başkanlık sistemini savunmuştur. Ne için? Türkiye’nin istikrarla yönetilmesi için” ifadelerini kullandı.
Türkiye güçlenirse düzenleri bozulacak
Sömürgeciliğe alışmış Batı ülkelerinin, Türkiye’nin büyümesine, güçlenmesine tahammül edemediğini vurgulayan Pınarbaşı, “Güçlü bir Türkiye’nin Orta Doğu’da başlarına bela olacağına inanıyorlar. İslam dünyasının bugün tek kalesi Türkiye Cumhuriyeti’dir. Bugün Türkiye’nin ekonomisi, ağır sanayisi güçlenirse biliyorlar ki düzenleri bozulacak” şeklinde konuştu.
Referandumdan hayır çıkması durumunda olabileceklere dikkat çeken Başkan Pınarbaşı, “Allah korusun hayır çıkarsa Türkiye’de her şey allak bullak olacak. Ekonomi, istikrar allak bullak olacak, terör zirve yapacak. Evet oyunun anlamı şu. Son günlerde devlet terörün kararlı bir şekilde üstüne gitti, şu anda terör hemen hemen bitme noktasına geldi. İnşallah referandum evet ile sonuçlandıktan sonra ben inanıyorum ki ülkemizde terör belası tamamen bitecektir. Çünkü terör, benim ülkemdeki Türk, Kürt, Arap, Çerkez kardeşimin mücadelesi değildir. Kürt meselesinin savunucusu olan bir Kürt kalkıp da Sur’da, Silopi’de, Nusaybin’de, Şırnak’ta benim Kürt vatandaşımın evini yıkmaz. Esnaflık yapmasını engellemez. Burada amaç Kürt meselesi değil, batının taşeronluğudur” ifadelerine yer verdi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NDEN BAŞARILI OPERASYON
HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NDEN BAŞARILI OPERASYON
HALİLİYE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT EVİNE YOĞUN İLGİ
HALİLİYE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT EVİNE YOĞUN İLGİ