Advert
Advert

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bedeli ne olursa olsun terörü bitireceğiz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bunlar Kürt kardeşlerimi ellerinde silahlarla tehdit ettiler. Evlerine girerek, evlerinin içinde tüneller açarak, evleri tünellerle birbirine bağladılar. Şu anda o açtıkları çukurlara gömülüyorlar. Ne olursa olsun, bedeli ne olursa olsun bu terörü bitireceğiz. 16 Nisan bunun müjdecisi olacaktır” dedi..

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bedeli ne olursa olsun terörü bitireceğiz”
Bu içerik 2625 kez okundu.
Advert

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bunlar Kürt kardeşlerimi ellerinde silahlarla tehdit ettiler. Evlerine girerek, evlerinin içinde tüneller açarak, evleri tünellerle birbirine bağladılar. Şu anda o açtıkları çukurlara gömülüyorlar. Ne olursa olsun, bedeli ne olursa olsun bu terörü bitireceğiz. 16 Nisan bunun müjdecisi olacaktır” dedi.
Ankara Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerinden 193 projenin eski hipodromdaki açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlere 14 gün kaldığının altını çizerek, “Hiç merak etmeyin, biz beşer planında kimsenin önünde eğilmedik. Biz sadece Rabbimizin huzurunda rükuda eğiliriz” diye konuştu.
Diyarbakır’ın seçim kararının “evet” olduğunu belirten Erdoğan, “Diyarbakır çok çekti, şimdi özgürlüklerin, barışın, hürriyetin dünkü bir araya geliş ile yeni bir milat oluşturduğu bir yapıyla yollarda, meydanda, Diyarbakır’da baktım ki ‘evet’ diyor. İyi olan, güzel olan, ülkemizin faydasına olan gelişmelerin tek bir şartı vardır. Bu şart güvendir. Biz 1960’dan beri istikrar ve güven ortamımızı tehdit eden onlarca hadise yaşadığımız halde gereken tedbiri alamadık. Gerçi bugün hepsini de saygıyla andığımız Özal’dan, Demirel’e, Erbakan’dan Türkeş’e, Yazıcıoğlu’na kadar tüm liderler tecrübeleri sonunda hep aynı noktada buluşmuşlardır. Nedir o başkanlık sistemi. Ama bir türlü adım atılamamıştır. Açık konuşmak gerekirse biz de iktidara geldiğimizden beri içimizde bir uhde olarak yer almasına rağmen, şahsım belediye başkanlığından itibaren hep bunu dillendirmişimdir. Ama gereken mesafeyi kat edemedik. Çünkü karşımıza sürekli çeşitli engeller çıkartıldı. Bir fırsatını bulup 2007 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçimi krizi sırasında bu sürecin ilk adımını attık. Bu adım cumhurbaşkanının doğrudan halk tarafından seçilmesiydi, o zaman pek çokları bu kararın ne anlama geldiğini bilmiyordu. Ama biz ne yaptığımızı çok iyi biliyorduk. Doğru olan bu sisteme 2014 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde geçmekti. Fakat 2013 yılı baharından itibaren kesintisiz bir şekilde öyle büyük saldırılara maruz kaldık ki inanın bana bu meseleyi gündeme getirmeye dahi fırsat bulamadık” şeklinde konuştu.
Başkanlık sistemine ihtiyaç olduğunun altını çizen Erdoğan, “Gezi olaylarını, 17-25 Aralık emniyet, yargı darbe girişiminin ardından peş peşe yaşadığımız seçimleri biliyorsunuz değil mi? 7 Haziran seçimleri sırasında bu konuyu yeniden ülkemizin gündemine getirdim. Şehir şehir gezip milletime yeni anayasa ve onunla birlikte başkanlık sistemini ona olan ihtiyacımızı anlattım. Milletimizin iradesini hiçe sayarak, milletimize, ülkemize yeniden koalisyon dönemlerinin karanlığına itmeye yönelik meydan okumalarla ana muhalefetin ‘bugün sistem değişmezse bir şey olmaz, herkes işine devam eder’ dediğine bakmayın, her konuda olduğu gibi bu hususta da yalan söylüyor. Hatırlayın 7 Haziran akşamı sonuçlar dahi açıklanmadan ‘sivil darbe önlendi’ dediler. ‘Cumhurbaşkanlığı makamının meşruiyeti tartışmalı hale gelmiştir’ dediler, ‘siyaseten ve hukuken boşlukta bir kişi var’ dediler. İstikrarsızlık çığırtkanlığı yaptılar. Hemen ardından Diyarbakır’da 53 kardeşimiz öldürüldü. Kürt kardeşimiz. Öldürülenler Kürt, öldürenler de Kürt. Hani bu alçaklar Kürtlerin temsilcisiydi. Bunlar hiçbir zaman benim Kürt kardeşlerimin temsilcisi olmadı. Bunlar Kürt kardeşlerimi ellerinde silahlarla tehdit ettiler. Evlerine girerek, evlerinin içinde tüneller açarak, evleri tünellerle birbirine bağladılar. Şu anda o açtıkları çukurlara gömülüyorlar. Ne olursa olsun, bedeli ne olursa olsun bu terörü bitireceğiz. 16 Nisan bunun müjdecisi olacaktır” şeklinde konuştu.
16 Nisan’ın kriz tüccarlarına verilecek tarihi bir cevap olacağını söyleyen Erdoğan, “Siyasi kaos hesapları da tutmayanlar 15 Temmuz gecesi FETÖ’nün ordu içindeki militanlarını devreye sokup darbe girişimi başlattılar. 15 Temmuz darbe girişiminin hedefi ülkenin ve milletin karargahı olan Ankara’yı ele geçirmekti. Bunun için en çok saldırıyı burada yaptılar en çok kanı Ankara’da döktüler” ifadelerini kullandı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NDEN BAŞARILI OPERASYON
HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NDEN BAŞARILI OPERASYON
HALİLİYE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT EVİNE YOĞUN İLGİ
HALİLİYE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT EVİNE YOĞUN İLGİ