Advert
Advert

Irak'lı iş adamı ve profesör böyle kurtarıldı

Biri Mısır’lı diğeri Irak’lı iki şüpheli tarafından sözde bir sempozyuma davet edilerek İstanbul'a gelmeleri sağlanan ve fidye amaçlı kaçırılan Irak'lı iş adamı ile profesör nefes kesen bir operasyonla kurtarıldı.

Irak'lı iş adamı ve profesör böyle kurtarıldı
Bu içerik 2668 kez okundu.
Advert

Rehinelerin elleri ve ayakları bağlı şekilde bir evde tutuldukları görülürken operasyon anaları anbean polis kameralarına yansıdı. Operasyonda 2 şüpheli yakalanırken olayla ilgili Irak'ın Bağdat kentinde de 4 kişinin yakalandığı öğrenildi.

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri 15 Nisan tarihinde gelen bir ihbar üzerine harekete geçti. İhbarda bulunan Irak'lı İşadamı Hafet Hussaın'in (58) yakınları, petrol ve inşaat işleriyle uğraşan Hussaın'in bir sempozyum için İstanbul'a geldiğini fakat burada kaçırıldığını söyledi. İşadamının yakınları fidyecilerin kendilerinden 2 milyon 100 bin dolar istediğini ayrıca Hafet Hussaın'in yanında bulunan Prof. Dr.Saad Abed Jasım Almamoorının da kaçırıldığını belirtti. Bunun üzerine çalışma başlatan polis ekipleri ilk olarak fidyecilerin aile gönderdiği görüntüleri inceleme altına aldı. Görüntülerde fidyecilerin işadamı ve profesöre işkence yaptığı görüldü. 

Fidyeciler ön ödemeyi Bağdat'a istedi 

Konuyla ilgili çalışmalarını derinleştiren Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Rehine Kurtarma ve Müzakare timleri İşadamı ile profesörü kaçıranların Khaled E.(30) ile Irak uyruklu Rabah Abood K.(37) olduğunu tespit etti. Fidyecilerle bağlantıya geçen ekipler, şüphelilerin 100 bin dolar tutarındaki bir ön ödemeyi Bağdat'ta bir döviz bürosuna bırakılmasını istemesi üzerine Irak polisiyle bağlantıya geçti. Irak polisiyle koordineli çalışan ekipler ön ödemeyi istenilen noktaya bırakarak geri kalan tutar için 3 gün süre istedi. 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
KARAKÖPRÜ'DE LİSELER ARASI FUTBOL ŞÖLENİ TAMAMLANDI
KARAKÖPRÜ'DE LİSELER ARASI FUTBOL ŞÖLENİ TAMAMLANDI
KARAHANTEPE’YE DOĞA YÜRÜYÜŞÜ
KARAHANTEPE’YE DOĞA YÜRÜYÜŞÜ