Advert
Advert

Şanlıurfa’da kan davalı aileler barıştırıldı

Şanlıurfa’da 20 gün önce 2 kişinin ölümü ile sonuçlanan silahlı kavganın ardından aralarında husumet oluşan Şedadi ve Memitanlı Aşireti, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’nın girişimleri ile barıştırıldı.

Şanlıurfa’da kan davalı aileler barıştırıldı
Bu içerik 904 kez okundu.
Advert

Şanlıurfa’da 20 gün önce 2 kişinin ölümü ile sonuçlanan silahlı kavganın ardından aralarında husumet oluşan Şedadi ve Memitanlı Aşireti, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’nın girişimleri ile barıştırıldı
Şanlıurfa’da yaklaşık 20 gün önce meydana gelen silahlı kavgada 2 kişi hayatını kaybetmişti. Olayın ardından kanaat önderleri ve Vali Güngör Azim Tuna’nın çabaları sonucu aşiretler arasındaki kan davası verilen yemekle son buldu. Bir mekanda verilen barış yemeğine, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, kanaat önderleri ve aşiret mensupları katıldı.
Barış yemeğinde bir konuşma yapan Vali Tuna, ”Kısa zaman önce yaşanan bir olay için barışa dönüştürme arayışı neticesinde araya giren kanaat önderlerimiz vesilesi ile bu barışın gerçekleşmesinden dolayı büyük bir mutluluk duyduk. Her iki aşireti de tebrik ediyorum. Özellikle günümüzde birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız olan ve aslında memleketimizi büyük bir çalışmanın beklediği bir ortamda bu tür kavgaların,anlaşmazlıkların bize güç kaybettireceğinin herkes farkında ve insanımızda bunu bildiği için bir an önce barış için çaba gösteriyor. Bu vesile ile arayı bulmaya çalışan aramızda güzide insanlar var hepsine teşekkür ediyorum” dedi.
Şanlıurfa’nın barış ve kardeşlik şehri olduğunu belirten Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ise ”İki aile arasında başlayan bir sıkıntı çok şükür kanaat önderlerinin çabaları neticesinde barış ile sonlandı. Gönül isterdi ki böyle olaylar yaşanmasın ama biz ne zaman ki beslendiğimiz kaynak olan Kur’an-ı Kerim’den ve peygamber efendimizin sünnetinden uzaklaştığımız için bu tarz sıkıntılar ile karşı karşıya kalıyoruz. Bu barış ortamları güzel inşallah hiç husumetli aile kalmaz ama herkesten önce de kanaat önderlerimizin elini taşın altına koyması lazım. Şanlıurfamız barış ve kardeşlik kentidir. Bulunduğumuz coğrafya barış ve kardeşliğe en çok ihtiyacı olan bölgedir. Böyle bir bölgede bizim hep güzellikler ile anılmamız gerekiyor. Bu bölge bu tarz meseleler ile anılmaması gerekiyor. Peygamberler kentidir burası böyle bir kentte hep güzellikleri konuşmamız lazım.İnşallah bundan sonraki süreçte husumetler ortadan kalkar güzellikleri konuşuruz” ifadelerini kullandı.
Barış yemeği dua ve tarafların el sıkışıp bir birlerine sarılmasının ardından son buldu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti