Advert
Advert

HDP’li Baydemir’in yargılanmasına başlandı

HDP Sözcüsü ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir’in ’Terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü..

HDP’li Baydemir’in yargılanmasına başlandı
Bu içerik 1298 kez okundu.
Advert

HDP Sözcüsü ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir’in ’Terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.
Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan fezlekenin TBMM’de kabulünün ardından Osman Baydemir’in yargılanacağı davanın ilk duruşması, Şanlıurfa 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Milletvekili Baydemir’in katılmadığı duruşmada, avukatları hazır bulundu. Avukatlar Sevda Çelik Özbingöl ile Hidayet Enmek, savunma için Baydemir’den bir sonraki duruşmada vekaletname alacaklarını belirtti. Mahkeme heyeti, talebi değerlendirerek duruşmayı erteledi.
HDP Sözcüsü ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir hakkında, geçtiğimiz yıl Şanlıurfa Valiliği tarafından yasaklanmasına rağmen Birecik ilçesinde gerçekleştirilen nevruz etkinliğinde ’Terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldığı bildirildi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Harran Üniversitesi’nden Elektrikli ve Hibrit Araçlar Alanında Önemli İş Birliği
Harran Üniversitesi’nden Elektrikli ve Hibrit Araçlar Alanında Önemli İş Birliği
Hedef Şanlıurfa’yı Turizme Hazırlamak
Hedef Şanlıurfa’yı Turizme Hazırlamak