Advert
Advert

Urfalı Kader Mahkumunun Büyük Başarısı

Şanlıurfalı 27 yaşındaki Mehmet Sırrı Aygün’ün büyük başarısı duyanların taktirini kazanıyor.

Urfalı Kader Mahkumunun Büyük Başarısı
Bu içerik 2772 kez okundu.
Advert

Henüz 17 yaşındayken 2007 yılında ceza evine düşen ve 16 yıl hapis cezasına çarptırılan Şanlıurfa Mehmet Sırrı Aygün’ün babası Supi Aygün oğlunun başarı hikayesini anlatarak yetkililerden oğlunun kazandığı sınav için yardım istedi.

 

17 yaşında tutuklanarak Eskişehir Açık Cezaevine gönderilen ve kendisini ıslah etme azmi ile göze çarpan Mehmet Sırrı Aygün tamamlayamadığı lise diplomasını ceza evinde aldı. Lise diploması ile kalmayan Aygül Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümünü onur belgesi ile bitirerek büyük bir başarı örneği gösterdi. Ardından yüksek lisans için ALES sınavına giren işletme üzerine yüksek lisans yaptı. Bu arada ikinci üniversitesini de okuyan Aygün geçtiğimiz yıl Adalet Bölümünü de bitirdi.

 

Okuma azmini bırakmayan Sırrı Aygün Serbest Muhasebeci Mali Müşavir sınavına girme kararı aldı. Sınava girmek için Tevkif Evler Genel Müdürlüğünden olumlu yanıt alan Aygün sınava girerek kazandı. Fakat bu sınavı sadece kazanmak yetmediği için birde 3 yıl bir fiil staj yapması gerekiyordu.

 

Adalet Bakanlığı tüzüğünde staja  başlama olmadığı için girdiği sınav ile kalan Mehmet Sırrı Aygün’ün babası yetkililerden yardım istedi.

 

2023 yılında cezası bitecek olan oğlunun bu azmi ve başarısının boşa gitmesini istemeyen Baba Aygün Urfalı Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba’dan destek bekliyor.  

 

İşte Babası Supi Aygün’ün haber merkezimize yolladığı o yazı;

 

Vasisi olduğum ve şuan Eskişehir açık cezaevinde yatmakta olan Mehmet Sırrı Aygün çocuk yaşta kader mahkumu olurken; tamamen kendisini ıslah etme azmi ile cezasını çekme kararlılığını gösterdi. Ceza evinde sırası ile lise diplomasını onur belgesi ile aldı, Anadolu üniversitesi işletme bölümünü onur belgesi ile bitirdi, İşletme üzerine yüksek lisans yapmak için ALES sınavını kazandı, Adalet bölümünü bitirdi, kapalı cezaevinden Kütahya açık cezaevine geçince Dumlupınar üniversitesi büro yönetimi bölümünü okudu, bu arada ‘oysa olgunlaşmamışım’ isimli ilk kitabını yazarak yazar oldu! Bununla da kalmayıp eğitime doymadı SMMM 2016/2.dönem staj başlatma sınavına girerek birinci girişinde Cezaevi tarihinde bu sınavı kazanan ilk mahkum oldu. SMMM sınavına girerken TÜRMOB hukuk işlerinden görüş istendi, TÜRMOB Ceza ve Tevkif Evler Genel müdürlüğünün olumlu görüş vermesi üzerine söz konusu sınava girmesine olumlu görüş verdi, bu arada C.T.E Genel müdürlüğü de Ankara’da sınava girmesine izin verdi.3568 sayılı SMMM kanununa göre sınavı tek başına kazanmak yetmiyor,3 yıllık SMMM stajını  bil fiil yapması gerekmektedir. Ancak Staj başlama izni Adalet Bakanlığı’nın herhangi bir genelge, tüzük, yönetmelik ve yönergesinde bu tür bir stajın yapılması ile ilgili yasal hüküm bulunmadığından ilgili mercilerce ret edilmektedir. Madem stajına müsaade edilmeyecekse neden sınava girmesine izin veriliyor? Ceza evi tarihinde ilk kez bir hükümlü bu sınavı kazandığı için uygulamada sıkıntı yaşıyoruz, kaldı ki bu stajı yapmazsa bin bir zorlukla kazandığı sınav boşa gitmiş ve iptal olacak! Hemşerimiz ve Sayın Bakanımız Ahmet Eşref Fakıbaba şahsında parlamentoda Urfa’mızı temsil eden sayın vekillerimizi bu gence sahip çıkmaya davet ediyoruz.

 

Ayrıca Mehmet Sırrı Aygün ceza evinde bir kitapta yazdı. İşte Oysa Olgunlaşmamışım isimli kitap;

 

şanlıurfa urfa kader mahkumu mehmet sırrı aygün büyük başarısı
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NDEN BAŞARILI OPERASYON
HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NDEN BAŞARILI OPERASYON
HALİLİYE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT EVİNE YOĞUN İLGİ
HALİLİYE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT EVİNE YOĞUN İLGİ