Advert
Advert

Şanlıurfa’da Dünya Hayvan Koruma günü etkinleri

Şanlıurfa’da ilkokul öğrencilerine 4 Ekim Dünya Hayvan Koruma günü kapsamında Büyükşehir belediyesine ait hayvan barınağı gezdirildi. Etkinliğe Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Halil Kırmızı, Orman ve Su İşleri 3’üncü bölge Müdürü Vekili Hüseyin İnce, öğretmen, öğrenciler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı..

Şanlıurfa’da Dünya Hayvan Koruma günü etkinleri
Bu içerik 1086 kez okundu.
Advert

Hayvanların insanların bir parçası olduğunu belirten Kırmızı,”4 Ekim Dünya Hayvanlar günü bir günden ibaret olmaması lazım. Biz yılın 365 günü hayvanları korumamız lazım. Hayvan sevgisi küçük yaşta aşılanması gereken bir sevgi. Biz çocuklarımıza hayvan sevgisini küçük yaştan itibaren çocuklarımıza aşılayamazsak, onlara gereken bilinci vermesek, hem sokak hayvanlarını, hem diğer hayvanları korumamız güçleşiyor. Hayvanların bizim hayatımızın bir parçası olması hasebiyle bazen en iyi dostumuz, arkadaşımız, bizi koruyan bir varlık ve bazen de dert arkadaşımız oluyor. Kısacası hayatımızdan çıkaramayacağımız varlıklarımızdır” ifadelerini kullandı.
Orman ve Su İşleri 3’üncü bölge Müdürü Vekili Hüseyin İnce ise,” Doğa da bulunan her canlının yaşam hakkına destek vermek, sürdürülebilir bir çevre insanlar için bir zorunluluk. Tabiatta ki canlıların hepsinin korumaya ihtiyacı olduğu gibi hayvanlarında vardır. Bu bağlamda hayvan haklarına sahip çıkmak bir hobi ve duygu meselesi olarak görülmemelidir” diye konuştu.
Etkinlik öğrencilerin barınağı gezdirilerek bilgi verilmesinin ardından son buldu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
ŞANLIURFALI DART SPORCULARININ HEDEFİ AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU
ŞANLIURFALI DART SPORCULARININ HEDEFİ AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU
Şanlıurfa’da UMKE ATAK Etkin Rol Alacak.
Şanlıurfa’da UMKE ATAK Etkin Rol Alacak.