Advert
Advert

Irak depremi sonrası uyardı! Bu bölgeye dikkat

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Naci Görür, dün Irak'ta gerçekleşen deprem sonrası merak edilen soruyu cevapladı.

Irak depremi sonrası uyardı! Bu bölgeye dikkat
Bu içerik 1219 kez okundu.
Advert

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Naci Görür, dün Irak'ta gerçekleşen deprem sonrası merak edilen soruyu cevapladı.

Dün Irak'ın İran sınırına yakın Halepçe kenti yakınında meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki deprem sonrası gözler olası büyük İstanbul depremine çevrilmişti. Kamuoyunda yapılan açıklamalar sonrası Prof. Naci Görür bu konuda çok net bir açıklama yaptı.

"Bu olan deprem bizim Güneydoğu Anadolu bindirme kuşağı dediğimiz diyelim ki, Siirt, Hakkari, Van, Adıyaman ve Amanoslar’dan geçen bindirme fay hattı.

Bu bindirme ters bir fay. Irak, İran’a doğru devamında meydana geldi. Bu kuşakta Arap levhası. Bu da Doğu ve Güneydoğu’yu sıkıştırıyor.

Avrasya ile Arap levhasında bir sıkışma meydana geliyor. Olan deprem bu sıkışmasından meydana geldi.

Bu deprem Arap levhasının Kuzeye doğru 20 milim hareketiyle meydana geldi.

Bunun etkisi Kuzey Anadolu’yla olmaz. O ayrı bir hat. Etkilerse dikkatli olunması gereken yer Güneydoğu Anadolu bölgesi. Bu depremin bir kez daha söylüyorum İstanbul’la alakası yok." diye sözlerini tamamladı. 

 

 

 

 

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
HALİLİYE BELEDİYESİ’NDEN ETKİLİ KARLA MÜCADELE
HALİLİYE BELEDİYESİ’NDEN ETKİLİ KARLA MÜCADELE
Kış Aylarında Eklem ve Kas Ağrılarına Dikkat.
Kış Aylarında Eklem ve Kas Ağrılarına Dikkat.