Advert
Advert

TED’li öğrencilerin diktiği fidanlar ‘Cumhuriyet Ormanı’ olacak

TED Şanlıurfa Koleji öğrencileri 29 Ekim kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Hatıra Ormanı oluşturdu..

TED’li öğrencilerin diktiği fidanlar ‘Cumhuriyet Ormanı’ olacak
Bu içerik 928 kez okundu.
Advert

TED Şanlıurfa Koleji Ortaokul bölümü öğrencileri Harran Üniversitesi’nin de katkısı ile Cumhuriyet Hatıra Ormanı oluşturmak için kolları sıvadı. Ziraat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu’nun destek verdiği etkinlikte, öğrenciler 300 fidanı toprakla buluşturdu. Kazdıkları çukurlara, fidanları özenle yerleştiren öğrenciler, son olarak can suyunu verdi.
“İlk fidanlarımızı diktik”
TED Şanlıurfa Koleji Müdürü Arif Kemal Şamat, amaçlarının öğrencilere hem doğa bilinci ve sevgisini aşılamak, hem de kaynakları hızla tükenen dünyada fidan dikmenin önemini anlatmak olduğunu söyledi. Cumhuriyet Hatıra Ormanı oluşturulmasında Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu’dan büyük destek gördüklerini dile getiren Şamat, “Harran Üniversitesi ve Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile gerekli yazışmaları yaptıktan sonra ortaokul öğrencilerimizle beraber, TED Şanlıurfa Koleji Cumhuriyet Hatıra Ormanını oluşturmak adına ilk fidanlarımızı diktik” dedi.
“Artık bizim de dikili ağacımız var”
İlk etapta yaklaşık 300 fidan diktiklerini belirten Şamat, “Bundan sonra da peyderpey çeşitli zamanlarda, önemli gün ve haftalarda hatıra ormanımıza gelerek öğrencilerimizle birlikte fidan dikeceğiz. Artık TED Şanlıurfa Koleji olarak bizim de dikili birer ağacımız var” ifadelerini kullandı.
“Kentin en özel alanı olacak”
Şanlıurfa’da eğitime başlayalı 2 yıl olmasına rağmen sosyal ve kültürel alanda birçok projenin altına imza attıklarını kaydeden Şamat, şunları söyledi:
“Bugün burada gerçekleştirdiğimiz fidan dikimi, hem yaşadığımız kente, hem de varlığımızı borçlu olduğumuz Cumhuriyet’e bağlılığımızın en güzel emarelerinden biri. İlk temellerini bugün attığımız hatıra ormanımızı canlı tutup, Şanlıurfa’nın en güzel ve özel bölgelerinden biri olması için çocuklarımızla birlikte çalışmaya devam edeceğiz.”
Şamat, çağdaş ve nitelikli eğitim anlayışıyla Türkiye’nin aydınlık geleceğini yetiştiren TED Şanlıurfa Koleji’nin kentin gelişmesi ve kalkınması için üzerine düşen görevi yerine getirmeye devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NDEN BAŞARILI OPERASYON
HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NDEN BAŞARILI OPERASYON
HALİLİYE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT EVİNE YOĞUN İLGİ
HALİLİYE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT EVİNE YOĞUN İLGİ