ANATOLİAN GOES JAZZ GRUBU, ŞANLIURFA’DA CAZ RÜZGÂRI ESTİRDİ

UNESCO Müzik Şehri unvanına sahip Şanlıurfa, bir kez daha anlamlı bir müzik etkinliğine ev sahipliği yaptı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen konserde, Anadolu ezgilerini caz ile harmanlayan Anatolian Goes Jazz Grubu, sanatseverlerle buluştu.

ŞANLIURFA - 2025-10-13 15:02:05

ANATOLİAN GOES JAZZ GRUBU, ŞANLIURFA’DA CAZ RÜZGÂRI ESTİRDİ

UNESCO Müzik Şehri unvanına sahip Şanlıurfa, bir kez daha anlamlı bir müzik etkinliğine ev sahipliği yaptı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen konserde, Anadolu ezgilerini caz ile harmanlayan Anatolian Goes Jazz Grubu, sanatseverlerle buluştu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı tarafından, Almanya’nın resmi kültür kurumu Goethe Enstitüsü ve UNESCO Müzik Şehri unvanına sahip Almanya’nın Hannover kentinin Belediyesi iş birliğiyle Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür ve Sanat Merkezi'nde (Reji Kilisesi) düzenlenen konsere yoğun ilgi gösterildi.

Sanatseverlerin salonu doldurduğu geceye; Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sait Ağan, Romanya Şanlıurfa Fahri Konsolosu Mehmet Erdem, Harran Üniversitesi akademisyenleri, Şanlıurfa’da çekimleri devam eden Halef: Köklerin Çağrısı dizisi oyuncuları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ANADOLU EZGİLERİ CAZLA BULUŞTU

Almanya’da yetişmiş, güçlü sesiyle tanınan vokalist Ayda Kırcı ve deneyimli Alman caz müzisyenlerinden oluşan Anatolian Goes Jazz Grubu, Türk halk müziğinin efsane isimlerinden Aşık Veysel, Neşet Ertaş, Mahzuni Şerif ve Zülfü Livaneli’nin eserlerini caz müziği ile harmanlayarak izleyicilere unutulmaz bir müzik şöleni sundu.

Grubun caz tınılarıyla yeniden yorumladığı eserler, dinleyicilerden büyük alkış alırken; ritmik ezgiler konser boyunca zaman zaman coşkunun en yüksek noktasına ulaşmasını sağladı.

Konserin ardından konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sait Ağan, UNESCO Müzik Şehri unvanının hakkını veren etkinlikler düzenlemeye devam ettiklerini belirterek, "Anatolian Goes Jazz gibi farklı tarzları Anadolu’nun köklü müzik kültürüyle buluşturan değerli grupları, Şanlıurfa’da ağırlamak bizler için büyük bir mutluluk. Katılan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Grubun solisti Ayda Kırcı ise Şanlıurfa’da sahne almaktan büyük heyecan duyduklarını ifade ederek, “Şanlıurfa’ya âşık olduk. Burası sadece tarihi değil, müzikal anlamda da çok büyük bir kültür hazinesine sahip. Bu hazineyle tanışmak bizler için bir şereftir. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Kasım Gülpınar’a bu anlamlı davet için sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştu.

 

Günün Diğer Haberleri