Cevher Konağı Halfeti’ye değer katıyor

Cevher Konağı Halfeti’ye değer katıyor

Şanlıurfa'nın köklü ailelerinden olan Mimar Cevher İlhan (Cevheri) tarafından kurulan ve bugüne kadar bölgede birçok tarihi yapının geleceğe kazandırılmasını sağlayan Cevher Mimarlık, bu defa saklı cennet Halfeti’de açmış olduğu Cevher Konağı ile bölgeye değer katmaya devam ediyor.

YAŞAM - 2023-05-06 16:54:31 Bu içerik 381 kez okundu.

Advert

Mimar Cevher İlhan (Cevheri), “Bilindiği gibi; 1800'lü yılların sonunda Ağarlardan, Salih Ağa tarafından yaptırılan konak Halfeti’nin ilk 3 katlı yapısıdır. Halep’ten gelen ustalar tarafından yapıldığı bilinen konak sonraki yıllarda birkaç kez el değiştirmiş ve ağır derecede tahrip olmuştur” dedi.

 

2016 yılında Cevher Mimarlık şirketi tarafından satın alınan Konak, Şanlıurfa başta olmak üzere Türkiye’nin birkaç ilinde birçok tarihi yapıyı düzenleyerek turizme kazandıran ünlü Mimar Cevher İlhan (Cevheri) tarafından projelendirilmiş, sonraki yıllarda TKDK desteği ile aslına uygun bir şekilde onarımı gerçekleştirilerek, turizme kazandırılmıştır.

 

Geleneksel Halfeti mimarisinin etkileyici bir örneği olan Cevher Konağı otantik yapısı, geniş terasları ve Fırat’ın eşsiz manzarasıyla misafirlerine ferah bir oturum ve konaklama imkânı sunmaktadır.

Advert
Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER
dizaynurfa.com - haycom.net - guncelurfa.com