Dr. Hulusi Akar’a Harran Üniversitesi'nde Fahri Doktora Payesi Tevdi Edildi

Dr. Hulusi Akar’a Harran Üniversitesi'nde Fahri Doktora Payesi Tevdi Edildi

​Harran Üniversitesi Senatosu tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Başkanı Dr. Hulusi Akar'a Fahri Doktora belgesi takdim edildi.

ŞANLIURFA - 2024-03-27 08:41:02 Bu içerik 173 kez okundu.

Harran Üniversitesi Senatosu tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Başkanı Dr. Hulusi Akar'a Fahri Doktora belgesi takdim edildi.

Osmanbey Yerleşkesi Fen-Edebiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen programa, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Dr. Hulusi Akar, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Küçükköroğlu, Şanlıurfa Milletvekilleri Abdulkadir Emin Önen ile Abdurrahim Dusak,  Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Rektör Yardımcıları, dekanlar,  kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Harran Üniversitesi tanıtım filmi gösterimi ve açılış konuşmaları ile devam etti.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu selamlama konuşmasında; “Bugün Sayın Hulusi Akar'a Fahri Doktora belgesini sunmak ve cübbesini giydirmek için bir araya geldik. Bu önemli anın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanımızın Üniversitemizde bizlerle olması çok kıymetlidir. Onun fikirleri bizim için büyük önem taşıyor. Harran Üniversitesi artık dünyanın en eski üniversitesi olarak yerini almış durumdadır. Yapay zeka çalışmalarıyla, bilimsel çalışmalarıyla gelişmelere öncülük eden bir üniversite konumundayız. Harran Üniversitesi, hızla gelişen ve dünyaya ayak uyduran bir üniversite haline geldi. Bilimsel olarak önemli fikirler üreten bir üniversiteyiz ve dünya sıralamasında hak ettiğimiz yere hızla ilerliyoruz. Katılımlarınız için teşekkür ederim” diye konuştu.

Rektör Güllüoğlu'nun selamlama konuşmasının ardından, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve Şanlıurfa Milletvekili Abdulkadir Emin Önen birer açış konuşması gerçekleştirdiler.

Açılış konuşmalarının ardından TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Dr. Hulusi Akar'ın "Millet Olma Bilinci ve Türkiye'nin Güvenlik Politikaları" konulu konferansına geçildi.

Dr. Hulusi Akar, konuşmasında önemli mesajlar verdi.

Akar konuşmasında; “Harran Üniversitesi yönetimine ve buraya teşrif eden tüm davetlilere teşekkür ediyorum. Urfa’mız coğrafyası, medeniyeti ve geçmişiyle milli birlik ve beraberliği temsil açısından örnek bir şehrimizdir. Harran Üniversitemiz ülkemizde örnek bir üniversite olarak yükselen bir değerdir. Öğrencilere tavsiyem kütüphaneyi daha verimli şekilde kullanın, çok çalışın. Sadece öğrencilik olarak hayatı görmeyin. Hayat öğrencilikten sonra da devam ediyor.

İnsanoğlu sadece ben evimden sorumluyum veya çevremden sorumluyum derse yanlış yapar. Çevremizle ülkemizle bir bütünüz. Çevremizdeki olaylar bizi de ilgilendiriyor. Dünya nereye gidiyor bununla ilgilenmemiz lazım. Etrafımız yangın yerine dönmüş durumdadır. Bir tarafta Ukrayna bir tarafta Kafkaslar, bir tarafta Orta Asya, daha da önemlisi Filistin’de Gazze’de alçakçasına bir katliam var. Biz ülke olarak etrafımızdan da sorumluyuz.

Ülke olarak bir bütünüz, farklı ırklardan da olsak biz hepimiz bu ülkenin birer ferdiyiz. Biz 85 milyon olarak bir milletiz. Fitne ve fesada boyun eğmedik ve bundan sonra da eğmeyeceğiz.

Azerbaycan bizim her zaman can dostumuz ve kardeşimizdir. İki devlet tek milletiz. Gerektiğinde Allah’ın izniyle tek orduyuz.

Ülke olarak güçlü olmak zorundayız. Milli ve yerli politikalarla hareket etmeliyiz. Hiçbir şekilde terörle teröristle arasına mesafe koyamayanlarla işimiz olmaz. Ülkemizin kara ve hava sahasının güvenliği için var gücümüzle çalışacağız. Bize destek olanlar başımızın tacıdır ama bize karşı olanların biz de karşısındayız.

Tekrar altını çizmekte fayda var; Türkler ve Kürtler her zaman kardeştir. Bütün vatan savunmasını birlikte gerçekleştirdik. Milli mücadeleyi birlikte yaptık, 15 Temmuz’da birlikte omuz omuza tek yürek olarak mücadele verdik. 2500 yıllık bir geçmişe sahibiz. Milli ve yerli politikalarımızı her zaman öne çıkarıyoruz. Devletimiz ve özel şirketler birlikte çalışarak yerli ve milli İHA ile SİHA ve savaş uçaklarını ve gemilerini üretiyor ve şimdi dünya pazarında başarıyla satış yapıyoruz.

Son olarak arkadaşlar ülkemize sahip çıkacağız, tarihimize sahip çıkacağız, bayrağımıza sahip çıkacağız. Birlikte başaracağız, size güveniyoruz Allaha emanet olun” dedi.

Dr. Hulusi Akar'ın konuşmasının ardından, Harran Üniversitesi Senatosu tarafından Dr. Hulusi Akar'a verilmesi kararlaştırılan Fahri Doktora Belgesi hakkındaki karar okundu.

Program, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu tarafından Dr. Hulusi Akar’a Fahri Doktora Belgesinin takdimi ve cübbe giydirilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER
dizaynurfa.com - haycom.net - guncelurfa.com