BAŞKAN GÜLPINAR, ‘’ŞANLIURFA TARIM ALANINDA ÖNEMLİ BİR POTANSİYELE SAHİP''

BAŞKAN GÜLPINAR, ‘’ŞANLIURFA TARIM ALANINDA ÖNEMLİ BİR POTANSİYELE SAHİP''

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği ‘’Fide Bizden Üretim Sizden’’ projesi kapsamında seralarda üretilen 2 milyon biber, domates ve patlıcan fideleri çiftçilere ücretsiz dağıtıldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Tarım alanında Şanlıurfa’nın önemli bir potansiyele sahip olduğunu ve bu potansiyeli tüm dünyaya tanıtacaklarını söyledi.

TARIM - 2024-04-22 16:36:53 Bu içerik 89 kez okundu.

Fide dağıtım programına Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’ın yanı sıra Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Yetimoğlu, Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Nihat Denek,  Eyyübiye Belediye Başkanvekili Mehmet Elgün, Karaköprü Belediye Başkanvekili Hamza Bayer, GAP Tarımsal Enstitüsü Müdürü İbrahim Halil Çetiner, meclis üyeleri ve çiftçiler katıldı.

 

Sulanabilir tarım arazileriyle Türkiye’nin en verimli topraklarına sahip olan Şanlıurfa’da, çiftçiler Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen projelerle destekleniyor. GAP’ın başkenti Şanlıurfa’da çiftçilerin tohum, fide ve fidanlarla desteklenmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi seralarında yetiştirilen 2 milyon adet biber, patlıcan ve domates fidesi çiftçilere dağıtıldı.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Akçakale Yolu üzerinde oluşturulan seralarda yetiştirilen fidelerin çiftçilere ücretsiz olarak dağıtımı gerçekleştirildi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, fide dağıtım programında çiftçilerle bir araya geldi. Çiftçilerle yakından ilgilenen Başkan Gülpınar, seralarda yetiştirilen fideleri dağıttı.

 

BAŞKAN GÜLPINAR, ‘’HER ZAMAN ÇİFTÇİLERİMİZİN YANINDAYIZ’’

 

Çiftçilerle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Tarımın içerisinden gelen, çiftçiliği bilen, geçimini çiftçilikle sağlayan biri olarak tarım dairesinin paydaşlarıyla beraber yürüttüğü projenin açılışında çiftçilerle bir araya gelmekten son derece mutlu olduklarını söyledi.

 

BAŞKAN GÜLPINAR, “PİYASA DEĞERİ 9 MİLYON TL OLAN FİDELERİ 150 BİN TL’YE ÜRETTİK’’

 

Sulanabilir tarım alanlarıyla Türkiye’nin önemli tarım merkezi konumundaki Şanlıurfa’da çiftçilerin desteklenmesine yönelik proje çalışmalarının devam edeceğinin altını çizen Başkan Gülpınar, ‘’1 milyon İsot fidesi, 500 bin patlıcan fidesi 500 bin domates fidesi olmak üzere 2 milyon adet sebze fidesi dağıtımını gerçekleştirdik. Piyasa değeri olarak 9 milyon TL eski para ile 9 trilyon liralık sebze fidelerini biz 150 bin liraya üretmişiz. Bu rakam kaynakların verimli kullanılması açısından müthiş bir rakamdır. Ayrıca önümüzdeki sezon dağıtılmak üzere 50 bin adet fıstık ve 35 bin adet yağlı zeytin fidesi üretimi için de çalışmalara başladık. 2 milyon sebze fidesinin çiftçilerimize dağıtılması önemli bir konudur. Nasıl dağıtıldı?  Kime dağıtıldı? bu konuda şüphe kalmasın diye de sosyal medya üzerinden yaklaşık ortalama 1000 kişiden talep gelmiş. 13 ilçemizin tamamından talep toplanmış ve fidelerimizin dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Yeni projelerimiz de ilerleyen süreçte mutlaka olacak. Sosyal belediyecilik anlamında uluslararası kuruluşlarla da işbirliğini sürdürerek devam eden yapılanmayı da tamamladıktan sonra halkımızın karşısına inşallah yeni müjdelerle çıkmayı planlıyoruz. Bu süreçte İnovasyon ve teknolojinin tüm imkânlarını en iyi şekilde kullanacağız’’ sözlerine yer verdi.

 

Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy ise ‘’Fide Bizden Üretim Sizden’’ projesinin Şanlıurfalı çiftçiler için çok anlamlı olduğunu ifade ederek programda emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Sebze fidelerini alan çiftçiler ise desteklerinden dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’a teşekkür ettiler.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER
dizaynurfa.com - haycom.net - guncelurfa.com