Eyyübiye Belediyesi Gençleri Geleceğe Hazırlıyor

Eyyübiye Belediyesi Gençleri Geleceğe Hazırlıyor

Birkaç yıl öncesine kadar eğitim olanakları bakımından Şanlıurfa’nın ve Türkiye’nin en dezavantajlı ilçelerinden olan Eyyübiye’de, kurulan eğitim otakları ve sınav hazırlık merkezleriyle çocuklar ve gençler artık geleceğe güvenle bakıyor.

İLÇE HABERLERİ - EYYÜBİYE - 2024-05-13 13:45:44 Bu içerik 82 kez okundu.

Advert

Birkaç yıl öncesine kadar eğitim olanakları bakımından Şanlıurfa’nın ve Türkiye’nin en dezavantajlı ilçelerinden olan Eyyübiye’de, kurulan eğitim otakları ve sınav hazırlık merkezleriyle çocuklar ve gençler artık geleceğe güvenle bakıyor.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un göreve başladığı 2019 yılından bu yana üzerinde en çok durduğu ve belediye bütçesinin yüzde 60’ına yakınını eğitim yatırımları ve bu alandaki hizmetlere ayırması, ilçenin eğitimdeki makûs talihini yeniyor.

Büyük çoğunluğu sosyo-ekonomik yönden dezavantajlı, çok çocuklu ailelerin yaşadığı ilçede, özel dershane ve eğitim kurumları imkânına sahip olan öğrenci sayısı yok denecek kadar az iken, Eyyübiye Belediyesi’nin hizmete sunduğu eğitim otakları, sınav hazırlık merkezleri ve gençlik merkezleri sayesinde öğrenciler önemli eğitim destekleriyle tanıştı.

Yüzlere çocuğun ve gencin sessiz ve huzurlu bir ortamda ders çalışma, eğitim desteklerinden faydalanma imkanı bulduğu merkezlerden biri olan 15 Temmuz Eğitim Otağı da bunlardan biri. 15 Temmuz, Akşemsettin gibi büyük nüfuslu mahallelerde yaşayan çocukların okul dışında derslerine destek olanağı bulduğu 15 Temmuz Eğitim Otağı’nda, ilkokuldan üniversiteye hazırlığa kadar yüzlerce çocuk ve genç faydalanıyor.

Ailelerin de çocuklarını gönül rahatlığıyla gönderebildiği 15 Temmuz Eğitim Otağı’nda görev yapan görevliler, hem buranın disiplinli şekilde işlevini sürdürmesini hem de buraya gelen çocukların ve gençlerin en iyi şekilde geleceğe hazırlanması için destek veriyor.

Eğitim otaklarındaki çay ocaklarından ücretsiz faydalanan öğrencilere, Eyyübiye Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla eğitim materyalleri de ücretsiz temin ediliyor.

Advert
Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER
dizaynurfa.com - haycom.net - guncelurfa.com