EBELER EĞİTİME ALINDI.

EBELER EĞİTİME ALINDI.

Her kadının üreme sağlığı kapsamında gebelik, doğum, doğum sonu ve yenidoğan bakımı konusunda yeterli eğitim ve bilgi alma hakkı vardır.

SAĞLIK - 2024-05-15 15:58:52 Bu içerik 130 kez okundu.

Haberin videosu için tıklayın!

Her kadının üreme sağlığı kapsamında gebelik, doğum, doğum sonu ve yenidoğan bakımı konusunda yeterli eğitim ve bilgi alma hakkı vardır. Anne adayını gebelik döneminde bilgilendirmek bir annelik hakkı olarak değerlendirilmelidir. Gebeyi ilk karşılama doğuma hazırlık ve doğumda gebe kaygısının giderilmesi, doğumda doğru bilinen yanlışlar, postpartum kanamada gebeye yaklaşım konularında bilgi ve beceri kazandırmak amaçlanmıştır.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Abdullah Solmaz;

Bildiğiniz üzere Şanlıurfa ili Türkiye'de, İstanbul’dan sonra doğum sayısının en fazla olduğu kaba doğum hızına baktığımız zaman Türkiye'de açık ara önde olan yani Türkiye ortalamasının neredeyse iki katından daha fazla bir doğum oranı olan bir il.

Ben çocuk hekimiyim. Biz çocuk hekimleri olarak sadece çocuğa yönelik bir müdahale yapıyoruz. Çocuğun sağlığını korumaya çalışıyoruz ama sizlerin doğumhanede yaptığınız müdahaleler, doğru yaklaşımlar hem annenin sağlığına hem de bebeğin sağlığına etki ediyor. Ondan dolayı sizin yaptığınız bir doğru müdahale emin olun bizim müdahalemizden kat be kat daha değerlidir.

Üniversiteden çok değerli hocalarımızın eğitimi ile beraber inşallah bizim hedefimiz Şanlıurfa ilindeki doğum gerçekleşen her doğumhanede, her hastanede aynı standartta aynı seviyede bir sağlık hizmetinin sunulmasıdır.

Bugün buradan çıkarken iyi ki de bu toplantıya katıldım. Bu eğitimlere katıldım. Bilgime becerime bir şeyler kattım, diyeceğinize inanıyorum ve burada öğrendiklerinizi inşallah sahada uygulayacağınıza hastalara daha iyi, daha doğru yaklaşımlar sergileyerekten sağlıklı anneler, sağlıklı bebekler ve daha zeki, daha çalışkan bir nesil ortaya çıkmasına vesile olacağınıza inanıyorum. Hepinize tekrardan katıldığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

           Bu kapsamda doğumhanede ve postpartum servislerinde görev yapan ebelere, bebek hemşirelerine İl Sağlık Müdürlüğü Hayat El Harrani eğitim salonunda Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği iş birliği ile Prof. Dr. Erdal Sak, Prof. Dr. Neşe Gül Hilali   Dr. Hacer Uyanıkoğlu Uzm. Dr. Alev Esercan Doç. Dr. Mert Ulaş Barut, Doç.Dr Derya Uyan Hendem, Uzm. Dr. Fatih Deveci, Uzm. Dr. Nilüfer Yegin katılımıyla eğitim yapılmıştır.

        İl Sağlık Müdürümüzün ve tüm idarecilerimizin katılımıyla Anne ve bebek sağlığının korunması ve geliştirilmesi için çalışmalar aralıksız devam etmektedir.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER
dizaynurfa.com - haycom.net - guncelurfa.com